Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi sunt primele unităţi sanitare care au intrat în posesia dozelor cu vaccin antigripal „Cantgrip”, serul fiind distribuit în funcţie de numărul de angajaţi expuşi riscului de a contacta boala, respectiv 1.200 şi 415.
Aşa a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a declarat că personalul medico-sanitar are prioritate la distribuirea serului şi a adăugat că aşteaptă şi restul spitalelor să vină să ridice dozele de vaccin.
Medicul a subliniat că distribuirea serului va continua cu instituţiile care aparţin Ministerului Administraţiei şi Internelor, ultimele pe listă fiind liceele, şcolile postliceale şi universitatea. Până vineri, serul va ajunge la toate aceste unităţi în care riscul de îmbolnăvire este crescut.
Directorul medical al Spitalului Suceava are contraindicaţii la vaccinare
„Noi dăm pentru toţi. Nu ştim câţi dintre ei se vor imuniza, mai ales că pentru unii vaccinarea ar putea fi contraindicată, din diferite motive. Dozele care rămân nefolosite ne vor fi returnate şi vor fi redistribuite” a spus Alexandru Lăzăreanu.
Directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a declarat ieri că primii angajaţi care vor fi vaccinaţi sunt cei care lucrează în secţiile de Boli Infecţioase, Pediatrie şi Unitatea de Primire a Urgenţelor.
“Deocamdată, eu nu mă vaccinez deoarece am o situaţie deosebită, sunt alergică. Am fost contact cu o persoană confirmată cu virusul AH1N1 şi iau acum un imunostimulator”, a adăugat medicul, care le-a recomandat subalternilor săi să primească fără nici o reţinere serul dacă nu au contraindicaţii.
Directorul medical de la Spitalul Rădăuţi acceptă injectarea serului
La Spitalul din Rădăuţi, directorul medical, dr. Doru Iliescu, a arătat ieri că vaccinul a fost transmis în toate secţiile, iar angajaţii aflaţi la serviciu, care şi-au dat acceptul, au putut primi serul. El a precizat că singurii care nu vor fi imunizaţi împotriva gripei noi sunt salariaţii care nu vin în contact direct cu bolnavii, în număr de 52, cum ar fi cei de la centrala termică. “Nu există altă posibilitate de a contracara o epidemie, iar eu, personal, mă vaccinez. Cine refuză vaccinul o face pe propria răspundere”, a completat medicul.
La nivelul judeţului au fost catagrafiate pentru a primi într-o primă tranşă vaccinul un număr de 5.090 de persoane.