Campania de împăduriri de toamnă la cea mai mare Direcţie Silvică din ţară, care se încheie astăzi, la ocoalele silvice din zona de şes, punctează o nouă încercare a silvicultorilor suceveni de a reda pădurii o mare parte din terenurile despădurite de tăieri şi calamităţi naturale.
“Campania de împăduriri de toamnă este de fapt o completare a celei de primăvară, care are cea mai mare amploare. Dacă acum au fost împădurite doar 40 de hectare de teren, la ocoalele silvice din jurul municipiului Suceava, unde temperaturile permit încă acest lucru, la munte, campania s-a încheiat din primăvară, când au fost plantaţi puieţi de arbori pe o suprafaţă de peste 1000 de hectare”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.
Mai exact, anul acesta au fost împădurite 868 de hectare din fondul forestier de stat, dar şi 120 de hectare din terenurile încredinţate în administrare Direcţiei Silvice de proprietari privaţi, atât primării, cât şi persoane fizice.
Lucrările de împădurire a terenurilor care au fost defrişate ca urmare a exploatării pădurilor, dar şi a calamităţilor naturale, au fost completate cu cele de regenerare naturală a unor suprafeţe de aproape 200 de hectare, precum şi de completare a arboretului pe o suprafaţă de 177 de hectare.
Împăduriri de 45 de miliarde lei vechi
„Lucrările de împădurire au fost efectuate în totalitate cu puieţii obţinuţi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Suceava, doar pentru lucrările de plantare fiind încheiate contracte cu firme specializate”, a declarat inginerul silvic Dorin Strugariu, din cadrul compartimentului Regenerarea Pădurilor.
În total, lucrările de împădurire a suprafeţelor defrişate, afectate de eroziunea solului, ori de completare a regenerărilor naturale şi a zonelor afectate de calamităţi, efectuate anul acesta de Direcţia Silvică Suceava, sunt în valoare de aproape 45 de miliarde de lei vechi.