Încă trei cazuri de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate în judeţ, în ultimele 24 de ore, de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Boala a fost depistată la doi elevi de clasa a IX-a şi la un elev de clasa a XI-a, care au fost izolaţi la domiciliu cu tratament simptomatic.
Informaţia a fost lansată ieri după-amiază, de directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Marinela Grădinaru, care a refuzat însă să dea publicităţii şi unităţile de învăţământ în care au apărut îmbolnăvirile. Medicul a explicat că Direcţiile de Sănătate Publică au primit un Ordin al Ministerului Sănătăţii care le interzice să comunice date despre cazurile de gripă nouă înainte ca responsabilii de la Bucureşti să anunţe bilanţul naţional. Grădinaru a arătat că au fost stabiliţi cinci comunicatori la nivel naţional, printre care şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel, în timp ce fiecare DSP şi-a desemnat câte un purtător de cuvânt, singurul în măsură să ofere informaţii presei. Măsura, spune medicul, nu este menită să limiteze accesul public la informaţiile privind gripa nouă, ci să calmeze lucrurile şi panica creată vizavi de noul virus.
Patru persoane urmează tratament cu Tamiflu în Spitalul Suceava
„După ora 12.00, când pe site- ul Ministerului Sănătăţii este comunicat bilanţul naţional al îmbolnăvirilor, fiecare purtător de cuvânt poate oferi detalii suplimentare cu privire la cazurile înregistrate pe plan local”, a subliniat medicul, adăugând că, în ultimele 24 de ore, în alte trei cazuri, analizele de laborator au infirmat diagnosticul de gripă cu virusul AH1N1.
De menţionat că, ieri după-amiază, patru persoane cu gripă nouă erau internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pacienţii urmând tratamentul antiviral specific, cu Tamiflu, şi un tratament adjuvant. În continuare, numărul celor care se prezintă la această unitate sanitară cu simptome de răceală se menţine ridicat, numai în ultimele 24 de ore 64 de persoane ajungând la Compartimentul de boli infecţioase, iar alte şase la Compartimentul de boli acute respiratorii, în timp ce la secţia de Pediatrie au ajuns 48 de copii.
În urma consultului, a fost internat un singur bolnav din cei şase care s-au prezentat la Compartimentul de boli acute respiratorii şi 12 din cei 64 care s-au adresat Compartimentului de boli infecţioase. Din totalul de 48 de copii care au fost duşi la Pediatrie, medicii au dispus internarea în şase cazuri.
(21 nov 2009, 09:11:22
Poate asta e strategia si la noi, sa obtinem medicamente gratis. Ca banii s-au dus in campanaia electorala....SUCCESURI !!!