Legea privind restructurarea agenţiilor statului, care a intrat în vigoare de joi, a fost pusă în aplicare ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce sindicatele au căzut de comun acord cu personalul.
Potrivit directorului unităţii, Vasile Rîmbu, au fost alese măsuri de reducere a cheltuielilor cu 15,5% care să permită asigurarea continuităţii activităţii medicale, ceea ce înseamnă că nu s-au dat zile libere.
În schimb, s-a decis suspendarea plăţii cu ora aferente posturilor vacante, a orelor suplimentare, precum şi neplata unui număr de două ore pe zi a personalului (angajaţii vor fi plătiţi doar pentru şase din cele opt ore lucrate într-o zi).
Printre măsurile menite să realizeze economii la buget se numără şi renunţarea, de la 1 decembrie, la serviciile medicilor care cumulează pensia cu salariul şi a celor care au dosar de pensionare, în total 14 doctori. O altă măsură vizează reducerea gărzilor la limita minimă legală, respectiv de la 50 la 25% a celor simple şi de la 100 la 50% a celor duble.
(15 nov 2009, 11:39:32
In 2009 avem sindicate libere formate ca si intreaga structura a societatii pe relatii de cumetrie ,rudenie ..... care au ajuns sa faca un pact in atitudinea de " yes " fata de orice propunere oricat de aberanta ar fi fara sa caute o solutie,sa propuna o solutie,sa exprime o opinie macar....
In fata unei situatii mai sus expuse ,in articol, ma asteptam sa vad o exprimare a unui pct. de vedere a sindicatului ca exponent al personalului,o propunere de solutie pentru degradarea a actului medical in complicitate cu conducatori.
As fi vrut sa vad o solutie mai buna de gospodarire nu complicitate la daramare.
Ne miram ca pleaca oamenii competenti.
Persoanele competente fac act medical nu pseudo sindicate moarte ca opine....