Peste o sută de suceveni au participat ieri la un eveniment inedit, Gastro-show cu maestrul în artă culinară Jakob Hausmann, la magazinul Selgros Cash & Carry Suceava.
Bucătarul elveţian Jakob Hausmann a venit în România în urmă cu aproape 20 de ani. El deţine restaurantul „Mica Elveţie” din Bucureşti şi este cunoscut publicului şi de la TVR 1, unde a realizat emisiunea „Hai să bucătărim”.
„Am găsit în România cele mai bune ingrediente pentru o viaţă superbă”, a spus maestrul bucătar, care le-a împărtăşit sucevenilor din secretele sale în arta culinară. Pentru că orice mâncare bună trebuie asociată cu un vin bun, la evenimentul de ieri a fost prezent şi un somelier (degustător de vinuri), care le-a recomandat sucevenilor un vin de calitate pentru fiecare mâncare pregătită de Jakob Hausmann.
Informaţii practice şi noi idei
„Din dorinţa de a oferi clienţilor săi gastronomi posibilitatea de a-şi dezvolta cunoştinţele profesionale şi de a face schimb de experienţă cu confraţii în arta culinară, compania Selgros Cash & Carry a iniţiat o serie de evenimente gastronomice în fiecare magazin Selgros din România, iar acum a venit şi rândul Sucevei. Ne bucurăm că atât de mulţi oameni au răspuns invitaţiei noastre de a fi prezenţi la eveniment”, ne-a spus Corneliu Marcu, director magazin Selgros Cash&Carry Suceava.
El a mai completat că Selgros se preocupă să prezinte clienţilor fideli cele mai noi oferte ale producătorilor şi importatorilor de pe piaţa românească, dar le oferă sucevenilor şi informaţii practice şi noi idei.
„Orice mâncare este gustoasă dacă este făcută din inimă”
Pe lângă reţetele pe care le-a preparat chiar în faţa publicului aflat ieri la Selgros, mulţi dintre cei prezenţi fiind bucătari sau persoane care administrează restaurante, hoteluri în Suceava, maestrul Jakob Hausmann nu a fost zgârcit în informaţii şi a oferit mici secrete din experienţa sa în arta culinară.
Jakob Hausmann a pregătit ieri crochete de dovlecel, care pot fi consumate şi în perioada de post, dacă nu se pune ou, un peşte cu sos, şi un desert cu zmeură şi cremă de marscapone.
„Orice mâncare este gustoasă dacă este făcută din inimă, cu sufletul. Atunci şi clientul este mulţumit. Apoi, un lucru foarte important este ca o mâncare bună românească să fie combinată cu un vin bun românesc. Aceasta este reţeta succesului”, ne-a spus maestrul bucătar Jakob Hausmann.