Muncă la negru şi muncitori neplătiţi. Două acuzaţii a căror gravitate este accentuată de funcţia persoanei implicată în scandal. Este vorba de Mircea Grosaru, deputatul din partea minorităţii italienilor, iar mărul discordiei îl reprezintă o construcţie de pe strada Cernăuţi, nr. 19.
Aspectele jenante privind modul în care s-ar fi comportat deputatul Mircea Grosaru la finalizarea lucrărilor de construcţie a gardului de la vila situată în municipiul Suceava, pe strada Cernăuţi, nr. 19, au fost sesizate de câţiva dintre muncitori şi întărite de administratorul unei firme de construcţii. Acesta a mărturisit că, în calitate de prieten al lui Mircea Grosaru, a rugat câţiva oameni să-l ajute pe deputat să-şi ridice gardul.
„Ştiu că înainte de a apela la ajutorul meu mai lucrase cu alte firme, dar au intervenit neînţelegeri şi constructorii respectivi au renunţat. Mircea Grosaru mi-a spus că nu doreşte să încheie un contract pentru că ar avea costuri aproape duble faţă de cele estimate cu muncitori plătiţi la negru. I-am spus că nu este problema mea cum lucrează el, dar în faţa oamenilor care au lucrat la ridicarea gardului am devenit un fel de garant moral al corectitudinii deputatului Grosaru. Se vede că m-am înşelat amarnic, iar cel pe care-l consideram prieten mi-a tras o palmă pe care nu o voi uita niciodată”, a mărturisit suceveanul care l-a ajutat pe Mircea Grosaru să-şi găsească echipa de muncitori.
Echipa de muncitori a lucrat trei luni gardul lui Mircea Grosaru
Bărbatul a mărturisit că în momentul în care lucrarea a fost preluată de cei cinci muncitori, gardul era în fază incipientă, mai exact fusese săpat doar şanţul.
Timp de aproape trei luni, din perioada Paştelui şi până în luna iulie a acestui an, muncitorii au lucrat şi au reuşit să finalizeze lucrarea.
Surpriza a venit după ce totul era finisat. „Mircea Grosaru a spus că nu mai plăteşte diferenţa de 8.200 de lei pe motiv că i-ar fi dispărut nişte bunuri din curte, iar acei muncitori sunt vinovaţi. Faptul că a fost doar un motiv pentru a se eschiva de la plată este dovedit, în opinia mea, şi de inexistenţa vreunei plângeri pentru infracţiunea de furt. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, iar cei cinci oameni au muncit fără să fie plătiţi”, a declarat administratorul firmei care i-a mijlocit deputatului minorităţii italienilor contactul cu echipa de muncitori.
Mircea Grosaru: „Să arate contractul”
Contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la aceste acuzaţii, deputatul Mircea Grosaru nu a uitat să amintească faptul că îl poate acţiona în judecată pe semnatarul articolului, dar şi că totul coincide cu campania electorală. Nu ştim ce legătură are această campanie electorală cu Mircea Grosaru, despre care nu am aflat să candideze, astfel încât să-i fie afectată imaginea în ochii alegătorilor.
Referitor la gardul pe care şi l-a ridicat la locuinţa de pe strada Cernăuţi, deputatul din partea italienilor neagă vehement că ar fi lucrat cu muncitori fără contract.
„Să arate contractul. Gardul l-am făcut cu mai multe firme şi nu ştiu despre ce este vorba. Aşa pot spune şi eu că nu ştiu cine are să-mi dea o anumită sumă de bani. Nu înseamnă că e şi real, atâta timp cât nu există documente”, a declarat Mircea Grosaru.
( 2 nov 2009, 11:26:55