În perioada 1- 15 noiembrie, se va desfăşura, la Suceava, a VI-a ediţie a manifestării „Festivalul Şanselor Tale”.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc duminică, 1 noiembrie, la ora 10:00, la sala de conferinţă a Hotelului Zamca din Suceava. Pe parcursul celor două săptămâni, se vor desfăşura o serie de activităţi de promovare a educaţiei permanente, cum ar fi: campanie de informare stradală, întâlnire cu studenţii din Republica Moldova, seminarul “Formarea profesională şi angajare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, deschiderea Clubului “Împreună” la Cernăuţi, club destinat persoanelor cu dizabilităţi psihiatrice, întâlnire internaţională cu imigranţii din Suceava şi Iaşi.
La Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuţi se va organiza o expoziţie de pictură, un spectacol de pantomimă şi dans - promovarea piesei de teatru “Rătăciţi în labirint”, jucată de deţinuţii din Penitenciarul Botoşani. În această perioadă, se vor promova câteva proiecte: PAPI – promotor al educaţei permanente în satele bucovinene, “Edu-mont”, SOMEE şi Special Olimpics România la Suceava.
Creativitate şi Inovaţie pentru Educaţie
„Toate acţiunile din acest an se vor desfăşura sub sloganul <Creativitate şi Inovaţie pentru Educaţie> şi se înscriu într-o amplă mişcare de dezvoltare a Europei ca spaţiu comun al învăţării, inovaţie şi creativităţii, precum şi al promovării dialogului intercultural şi al conştientizării diversităţii culturale bazate pe valori comune”, ne-a spus Petru Vasile Gafiuc, preşedintele Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS).
„Festivalul Şanselor Tale” este organizat de AREAS, în parteneriat cu Centrul Regional de Resurse pentru ONG Suceava, Clubul Eco-montan „Origini Verzi”, Asociaţia ARIN, Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială din România, Pro mente Uper Austria, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, Societatea Filantropică „Diana”, Grupul de Iniţiativă a Românilor din Basarabia, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi, Asociaţia Link din Italia, RECL Iaslovăţ, RECL Cacica, RECL Ostra, RECL Gălăneşti şi RECL Valea Moldovei.