Şanţurile capcană şi străzile pline de glod, lăsate în urmă de firmele care lucrează la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă, canalizare şi termoficare, sunt principalele zone de intervenţie de săptămâna aceasta, atât Primăria Suceava, cât şi firmele implicate urmând să se mobilizeze pentru a le face circulabile şi a elimina problemele create de ploi.
Conducerea Primăriei Suceava a reproşat firmelor care lucrează pe ISPA faptul că nu au turnat încă asfalt sau beton pe toate străzile pe care au intervenit, în special în Burdujeni Sat, unde locuitorii sunt condamnaţi să se afunde în glod până la genunchi, iar camioanele rămân blocate în stradă, cu roţile prinse în şanţurile astupate doar cu pământ şi un strat subţire de balast.
“Am fost cu unul dintre ei, cu maşina, pe strada Ecaterina Teodoroiu, pe care susţineau că se circulă foarte bine. Nu poţi merge zece metri fără să opreşti, ca să treci încet peste traversările făcute de ei şi acoperite doar cu pământ gol. Acum, s-au făcut adevărate şanţuri acolo, dar nici că le pasă”, a spus viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.
Drumul spre Adâncata – pericol public
Pe de altă parte, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a cerut mobilizare maximă pentru a fi finalizată cât mai repede lucrarea de pe strada 22 Decembrie, care duce spre Adâncata, mai ales că e un drum naţional, foarte circulat, care, dacă nu este reparat până la venirea iernii, va fi un coşmar pentru şoferi luni de zile. Problemele de acolo sunt cu atât mai grave cu cât, în numai o săptămână, trei tiruri au rămas blocate în şanţurile prin care sunt forţate să circule, care nu au fost acoperite decât cu pământ şi balast.
“Turnaţi beton până sus, iar dacă timpul mai permite, veniţi şi cu un strat de asfalt. Strada aia e un pericol pentru toţi, nu ne putem permite să o mai lăsaţi aşa”, a spus Lungu, care i-a cerut directorului TMUCB, venit la Suceava, să mobilizeze cât mai multe forţe pe strada respectivă.
Zonele – problemă, acoperite temporar cu balast
Nu în ultimul rând, Lungu le-a cerut inspectorilor din primărie să facă un tur al Sucevei, iar oriunde sunt probleme cu terenul lăsat, în zonele unde nu s-a turnat încă asfalt sau beton, să nu mai aştepte intervenţia firmelor care au lucrat acolo, ci să pună balast pe cheltuiala municipalităţii, pentru a face drumurile circulabile în cel mai scurt timp.
O altă lucrare care trebuie făcută, dar când vremea o va permite, este turnarea unui nou strat de asfalt pe o porţiune de pe Calea Unirii, unde umplutura din şanţ s-a lăsat, odată cu asfaltul, creând o zonă periculoasă pentru şoferi.
(28 oct 2009, 21:37:18