Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că transferul magistralelor de gaz metan realizate prin „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene” către compania Trangaz întâmpină anumite greutăţi. El a precizat că, deşi mai multe echipe de specialişti au încercat, împreună cu reprezentanţii Ministerului de Justiţie, să găsească o soluţie pentru transferul acestor conducte, până în momentul de faţă nu s-a ajuns la o soluţie concretă.
„Sper să reuşesc până la urmă, dar vreau să spun că sunt foarte multe păreri care spun că acest proiect a pornit prost de la început. Am avut discuţii, zile întregi, cu echipe de specialişti pentru a găsi formula de deblocare a proiectului <Utilităţi şi mediu> printr-un act normativ şi sperăm să reuşim în cele din urmă”, a spus Flutur.
Şeful administraţiei judeţene a precizat că până la rezolvarea acestei probleme, în momentul de faţă au fost finalizate lucrările la centrala termică de cogenerare din Gura Humorului, astfel încât aceasta va intra în funcţiune din această iarnă.
Flutur a precizat că, în ceea ce priveşte municipiul Câmpulung Moldovenesc, este posibil ca centrala de cogenerare să funcţioneze, în această iarnă, pe bază de combustibil lichid.
„La Câmpulung Moldovenesc, dacă nu se vor putea folosi gazele naturale, deşi sperăm să organizăm licitaţia pentru desemnarea unui operator, ne-am luat măsuri să ne aprovizionăm cu combustibil lichid. Iar centrala, care va fi finalizată în scurt timp, va funcţiona la parametri normali pe baza acestui combustibil”, a mai declarat Gheorghe Flutur.