Aproape 3.500 de suceveni din tot judeţul au rămas fără energie electrică, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza vântului foarte puternic, care a rupt arbori, conductoare şi fire electrice.
În zona Rădăuţi (Horodnic – Milişăuţi) vântul a rupt mai mulţi arbori, care, la rândul lor, au distrus mai multe fire electrice. În această zonă, au rămas fără energie electrică 300 de abonaţi. În zona Siret, alţi 70 de consumatori de energie electrică au rămas pe întuneric, după ce mai multe conductoare electrice au fost distruse, din cauza copacilor doborâţi de vânt. Codul galben anunţat de meteorologi a fost resimţit şi de 700 de abonaţi din zona Solca, unde mai multe linii electrice aeriene au fost afectate de vântul foarte puternic. Alţi 518 consumatori de energie electrică din zona Fălticeni au fost afectaţi de vremea rea, ploi torenţiale şi vântul puternic. Pe derivata Petia, vântul a rupt conductoare şi mai multe fire electrice.
Şeful Centrului de Exploatare Suceava – E.ON România, Vasile Curelaru, ne-a spus că şi zona Sucevei, mai ales partea rurală (Vereşti, Stroieşti) a fost afectată de vremea nefavorabilă din ultimele zile. Peste 1.500 de consumatori au rămas nealimentaţi cu energie electrică, în noaptea de marţi spre miercuri.
Zona de munte a fost afectată mai puţin, de această dată, dar, totuşi, la Câmpulung, zona Lucina, au rămas fără energie electrică 264 de familii. Vasile Curelaru a declarat că au fost contactate firmele cu care are contract E.ON, pentru remedierea avariilor şi realimentarea tuturor consumatorilor cu energie electrică.
Pe de altă parte, potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava în zonele Tihuţa şi Mestecăniş, pe DN17, cât şi în pasul Palma, pe DN17A, pe stratul carosabil a fost împrăştiat material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului, având în vedere că precipitaţiile au fost sub formă de ninsoare.