Una dintre cele mai interesante clădiri vechi din Suceava, unde a funcţionat Uzina de apă, va fi trecută din patrimoniul Primăriei Suceava în cel al ACET, furnizorul de apă şi servicii de canalizare.
Această decizie vine ca urmare a necesităţii municipalităţii de a majora contribuţia sa la capitalul social al societăţii ACET, pentru a rămâne în continuare acţionar majoritar.
Structura acţionariatului în cadrul ACET s-a modificat recent, prin contribuţia Consiliului Judeţean Suceava, cu 20 de miliarde de lei vechi, suma necesară pentru realizarea documentaţiei pentru a doua etapă de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Suceava, dar şi prin contribuţia adusă de municipiul Rădăuţi.
Conform primarului Sucevei, Ion Lungu, noua structură a acţionariatului la ACET este următoarea:
Primăria Municipiului Suceava - 50,4 % din acţiuni
Consiliul Judeţean – 27,3% din acţiuni,
Primăria Rădăuţi – 8,2% din acţiuni,
Primăria Fălticeni – 7,6 % din acţiuni,
Primăria Siret – 3,6% din acţiuni,
Primăria Gura Humorului – 1,3% din acţiuni,
Primăria Câmpulung Moldovenesc – 0,042% din acţiuni,
Primăria Solca – 0,0419% din acţiuni.
În acest condiţii, municipalitatea suceveană trebuie să mai contribuie cu 7,5 miliarde lei vechi la capitalul social al ACET.
“Noi vom veni cu un aport în natură, la fel ca şi alte oraşe, cu clădirea fostei Uzine de apă, de pe strada Apeductului. Este o clădire de care cei de la ACET au nevoie, o să facem evaluarea acesteia, iar într-o şedinţă de CL vom aproba şi acest aport, necesar pentru a acoperi parţial suma de 7,5 miliarde lei vechi, cu care trebuie să mai contribuim la ACET, pentru a ne păstra poziţia de acţionar majoritar”, a precizat Lungu.