Speranţele sucevenilor de redeschidere a traficului rutier în zona centrală nu se vor îndeplini decât parţial, odată cu finalizarea lucrărilor pe partea de termoficare.
În continuare, două străzi intens circulate, Ana Ipătescu şi Nicoale Bălcescu, vor fi brăzdate de şanţuri, pentru înlocuirea vechilor conducte de canalizare.
Această situaţie neplăcută pentru suceveni a fost adusă la cunoştinţa conducerii Primăriei Suceava ieri, la comandamentul cu firmele care lucrează pe proiectul ISPA, atunci când au fost prezentate termenele până la care se va mai lucra în municipiul reşedinţă de judeţ.
Astfel, nu doar lucrările de pe Calea Unirii, executate de TMUCB, vor mai dura cel puţin o lună, ci şi cele din zona centrală, pe partea de canalizare, efectuate de către Pfeiffer.
Conform reprezentanţilor firmei germane, dacă astăzi ar începe înlocuirea unei noi porţiuni din conducta de canalizare, de la Casa de Cultură până în faţa sediului Bancpost, ar finaliza lucrarea până pe 10 noiembrie.
Tot cam în aceeaşi perioadă ar putea fi terminată şi lucrarea începută pe strada principală, Ana Ipătescu, de la intersecţia cu strada Ştefăniţă Vodă până la intersecţia cu Nicolae Bălcescu.
Deranjul provocat în zona centrală nu s-ar finaliza atunci, pentru că, pentru ca lucrarea să fie finalizată şi să fie făcută joncţiunea între conductele înlocuite, va trebui spart şi a treilea tronson, de pe Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu Ana Ipătescu până la cea cu Ştefan cel Mare, care duce spre Palatul Administrativ.
Lucrările nefinalizate ar pune în pericol instalaţiile înlocuite
Vestea nu picat deloc bine conducerii Primăriei Suceava, care intenţiona ca, odată cu astuparea gropilor de termoficare din faţa Casei de Cultură şi a celor de canalizare, în capătul străzii Nicolae Bălcescu, spre sensul giratoriu, să redeschidă circulaţia în această zonă care de obicei este intens circulată.
“De ce nu aţi încercat să o suprapuneţi cu alte lucrări? Am tot avut zona centrală închisă total, parţial, puteaţi să spargeţi atunci strada şi să faceţi lucrarea”, i-a mustrat primarul Ion Lungu pe constructori, intenţionând să le ceară ca o parte din lucrare să fie continuată anul viitor.
În cele din urmă, primarul a acceptat varianta propusă de constructori, mai ales după ce directorul ACET, Ştefan Groza, a atras atenţia asupra riscurilor amânării lucrării: “Este o lucrare care trebuie realizată, altfel riscăm să punem în pericol tot ce am făcut”.
În opinia directorul ACET, încetarea lucrărilor, în acest moment, ar echivala cu colmatarea instalaţiilor recent montate, dacă nu anul acesta, cu siguranţă în primăvară, odată cu topirea zăpezilor.
( 7 oct 2009, 15:11:24