Sub sloganul “Intră în joc! Colectează selectiv deşeurile de ambalaje!”, Caravana Eco-Rom Ambalaje va ajunge sâmbătă în Suceava, pregătită să îi răsplătească pe sucevenii care colectează selectiv deşeurile de ambalaje.
Mai exact, toţi cei care lipesc bulina verde de pe pliantele Eco-Rom pe cutia poştală pot câştiga un aparat electrocasnic, dacă echipa Caravanei îi găseşte acasă şi ei pot demonstra că ştiu cum se face colectarea selectivă a deşeurilor.
În plus, Caravana Colectării Selective va oferi premii instant tuturor persoanelor care urmăresc Caravana sâmbătă la punctele de colectare şi depun selectiv deşeurile de ambalaje.
Campania de informare a populaţiei asupra importanţei şi necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje generate în gospodării a început pe data de 15 august şi se desfăşoară timp de nouă săptămâni, până acum Caravana Colectării Selective fiind prezentă în şase oraşe din ţară: Tulcea, Braşov, Bacău, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin şi Iaşi.
Suceava este cea de a şaptea localitate în care Caravana va fi prezentă, următoarele oraşe ţintă fiind Arad şi Bucureşti.
“Oraşele în care vom ajunge anul acesta cu Caravana Colectării Selective se numără printre localităţile în care Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat o infrastructură puternică şi în care, de asemenea, se bucură atât de sprijinul autorităţilor locale, cât şi de cel al societăţilor de salubritate, a declarat Sorin Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.
În prezent, toţi locuitorii oraşului Suceava beneficiază de sistemul de colectare selectivă, prin prezenţa unui număr de 100 de puncte de colectare puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava şi al SC Rosal Grup SRL Suceava.
Cantitatea medie anuală de deşeuri de ambalaje generată de populaţie în judeţul Suceava este de 5.293,2 tone, din care cantitatea colectată de la populaţie nu depăşeşte 162 de tone de deşeuri de ambalaje anual. Prin campania demarată se urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă, astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să fie deviate de la groapa de gunoi către reciclare.