Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Aproape o sută de kilometri de drum, modernizaţi din fondurile CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a alocat, anul acesta, fonduri pentru modernizarea a aproximativ o sută de kilometri de drumuri judeţene.
Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava Daniel Cadariu, până în momentul de faţă au fost finalizate lucrările de asfaltare a aproape 70 de kilometri de drumuri judeţene, pe rutele Arbore – Botoşana – Cacica, Boroaia – Bogdăneşti – Rîşca, Şaru Dornei – Neagra Şarului – Gura Haiti.
Cadariu a mai precizat că lucrări de asfaltare se realizează şi pe porţiunile de drum Vama – Vatra Moldoviţei, Drăgoieşti-Ciprian Porumbescu, în interiorul comunei Coşna, iar în cursul acestei săptămâni vor începe investiţiile pe o porţiune din drumul Frasin – Stulpicani şi pe ruta Moldova Suliţa – Brează.
Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că aceste investiţii s-au finanţat din fondurile alocate pentru întreţinerea drumurilor judeţene, la acestea adăugându-se şi lucrările multianuale, continuate în 2009, pe tronsoanele de drum Mitocul Dragomirnei – Adîncata, Zvoriştea – Grămeşti – Siret.
Daniel Cadariu a mai adăugat că, tot în cursul acestei săptămâni, vor avea loc licitaţiile pentru desemnarea firmelor care vor realiza lucrările de asfaltare a drumurilor judeţene pentru care au fost alocate fonduri de la Guvernul României. Este vorba despre porţiunile de drum dintre Rîşca – Slătioara, Rădăuţi – Măneuţi, Frasin – Stulpicani şi Vama – Vatra Moldoviţei, toate acestea având o valoare totală de 320 de miliarde de lei vechi.

 

Investiţii pentru modernizarea a 130 de kilometri de drumuri comunale

Pe de altă parte, Daniel Cadariu a arătat că, pe lângă investiţiile în modernizarea drumurilor judeţene, CJ Suceava gestionează şi proiectele de modernizare a unor drumuri comunale, investiţii care vor fi finanţate din fonduri guvernamentale. El a arătat că în total vor fi modernizate 43 de drumuri comunale, cu o lungime de 130 de kilometri.
Cadariu a precizat că, în prezent, 28 din cele 43 de drumuri comunale se află în curs de execuţie, fiind alocată suma de 330 de miliarde de lei vechi, iar pentru celelalte 15 drumuri se întocmeşte proiectul de execuţie. De asemenea, el a mai spus că 16 din cele 43 de drumuri vor fi asfaltate, iar celelalte vor fi pietruite
Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că localităţile în care vor fi modernizate drumuri comunale sunt Ipoteşti, Mitocul Dragomirnei, Cîrlibaba, Dumbrăveni, Ciprian Porumbescu, Dorneşti, Forăşti, Liteni, Pârteştii de Jos, Drăgoieşti, Milişăuţi, Stulpicani, Izvoarele Sucevei, Vatra Moldoviţei, Broşteni, Frasin, Arbore, Moldova Suliţa, Iaslovăţ, Ulma, Udeşti, Dorna Arini, Hârtop, Şcheia, Moara, Cacica, Brodina, Vatra Dornei, Horodnic, Horodniceni, Preuteşti, Dolhasca şi Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de kilometri de drum, modernizaţi din fondurile CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape o sută de kilometri de drum, modernizaţi din fondurile CJ Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei