Luat la bătaie în timp ce ridica gunoiul la casele din Burdujeni Sat. Asta i s-a întâmplat ieri dimineaţă unui angajat al firmei de salubrizare Rosal, care a ajuns la spital, plin de sânge, după ce a fost bătut de membrii unei familii, pentru că a refuzat să le ridice atunci sacii cu moloz scoşi la poartă.
“E absolut revoltător ce s-a întâmplat. Băiatul acesta a luat bătaie pentru că şi-a făcut treaba. Le-a ridicat gunoiul menajer şi le-a spus că sacii cu moloz şi resturile de rigips nu pot fi luate acum, pentru că braţul compactorului s-ar fi stricat de la greutatea acestora. La fel ca şi în alte cazuri, aceste deşeuri sunt ridicate ulterior, cu alte maşini, care permit depozitarea unor astfel de deşeuri din construcţii”, a declarat directorul firmei Rosal Suceava, Adrian Niculescu.
Tânărul agresat, Dumitru Lefter, a fost dus la spital, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, acesta fiind în incapacitate de muncă pentru o perioadă de timp, pentru că, pe lângă contuziile de la loviturile primite, are şi un umăr luxat.
Principalii agresori ai angajatului Rosal au fost identificaţi de Poliţie ca fiind Ciprian şi Vladimir Stavarache, pe numele cărora va fi întocmit dosar penal, după ce Dumitru Lefter îşi va scoate certificat medico-legal, care să confirme cele întâmplate. Deocamdată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional.
Ridicarea deşeurilor din construcţii nu intră în obligaţiile Rosal
Informat despre cele întâmplate, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a ţinut să le reamintească sucevenilor că, conform contractului de salubrizare, Rosal are obligaţia de a ridica doar deşeurile menajere şi stradale, nu şi cele din construcţii, care ar trebui să fie transportate de proprietari, ori să fie plătit acest serviciu, de fiecare în parte.
“Până acum, cei de la Rosal s-au arătat mai mult decât înţelegători, ridicând şi aceste deşeuri, mai ales dacă erau anunţaţi din timp, să poată veni cu utilaje corespunzătoare. Dar asemenea reacţii necontrolate ne pot determina să luăm măsuri de amendare a celor care mai depozitează deşeuri din construcţii laolaltă cu gunoiul menajer, mai ales că, în multe cazuri, e vorba de lucrări executate în locuinţe, fără autorizaţie de la primărie”, a adăugat Lucian Harşovschi.