Bucătarii restaurantului Taco Loco din Suceava şi-au demonstrat încă o dată măiestria, reuşind să câştige primul loc la un concurs internaţional de gătit care s-a desfăşurat în perioada 11 – 13 septembrie a.c., la Cluj-Napoca.
Echipa de trei bucătari a restaurantului sucevean a reuşit să convingă juriul, format din 14 arbitri, coordonaţi de renumitul bucătar Robert Rainford, realizatorul emisiunii culinare „Licence to Grill”, că sunt cei mai buni dintre toţi concurenţii prezenţi la concurs. Sucevenii au reuşit astfel să obţină primul loc la concursul în care echipele participante au trebuit să gătească la ceaun.
Cei trei bucătari suceveni, Marius Capverde, Cristi Federeac şi Cristi Prelipceanu, au reuşit să convingă juriul că sunt cei mai buni cu un borş de miel jintuit (borş de miel dres cu smântâna rămasă după prepararea urdei) şi cu o mâncărică de miel cu hribi şi smântână.
Practic, prin premiul obţinut la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Cluj, bucătarii restaurantului Taco Loco şi-au demonstrat încă o dată valoarea şi talentul culinar, având în vedere că anul trecut au obţinut un premiu special pentru complexitate la un concurs internaţional organizat la Mamaia şi un loc trei la acelaşi concurs de la Cluj-Napoca.
De remarcat faptul că, pentru ediţia de anul acesta, bucătarii de la Taco Loco au ţinut în mod special să gătească mâncăruri tradiţionale, cu atât mai mult cu cât restaurantul a deschis o nouă locaţie unde sucevenii pot degusta astfel de bucate, respectiv Crâşma lui Moş Iordache, din incinta Muzeului Satului, de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei.
Clienţii acestui restaurant au posibilitatea să se delecteze cu bucate tradiţionale româneşti, printre acestea numărându-se şi preparatele premiate la concursul de la Cluj-Napoca.
De precizat însă faptul că preparate precum borşul de miel jintuit pot fi consumate doar dacă se face o comandă specială cu o zi înainte, pentru a le da posibilitatea bucătarilor să aibă la dispoziţie toate ingredientele.
(17 sep 2009, 11:33:31