Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2009 - Anul XIV, nr. 210 (4196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Financiară

Afaceri ilegale cu materiale de construcţie la o firmă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă din Suceava care comercializează materiale de construcţii, SC Elena Trans SRL, a prejudiciat bugetul statului cu peste 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi). Potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, evaziunea fiscală la această firmă este de 206.196 de lei, prejudiciul la bugetul de stat fiind creat prin neplata unei sume de 194.089 de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi 12.107 – impozit pe profit.
Vartic a spus că în perioada ianuarie 2009 – martie 2009, firma a efectuat şase achiziţii de materiale de construcţii din Grecia, constând în 70.340 de kilograme de oţel beton şi 4.200 de bucăţi de cărămidă. Din verificări a rezultat faptul că SC Elena Trans SRL a vândut mărfurile fără a înregistra în contabilitate aceste operaţiuni şi nici impozitele şi taxele aferente datorate bugetului de stat. Astfel, veniturile estimate din vânzarea acestor mărfuri au fost de 124.931 lei, iar impozitele nedeclarate, de 1.481 lei - impozit pe profit şi 23.737 lei – TVA.
Vartic a mai adăugat că, potrivit bilanţului contabil de la data de 31 decembrie 2008, firma avea în stoc mărfuri în valoare totală de 839.283 lei. „Cu toate acestea, stocul nu a putut fi identificat faptic la punctele de lucru ale firmei, astfel încât s-a considerat că mărfurile au fost comercializate fără a mai evidenţa acest lucru şi, implicit, fără a mai plăti impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, în sumă de 180.978 lei”, a mai spus directorul Gărzii Financiare.



Garda Financiară a confiscat circa 45.000 de lei de la o firmă de tâmplărie

Pe de altă parte, Ionuţ Vartic a spus că în urma unui control efectuat la o altă firmă din Suceava, SC Tim Group SRL, care are ca obiect de activitate producţia de tâmplărie, s-a dispus confiscarea unei sume de 45.395 de lei, deoarece s-a constatat că societatea nu avea case de marcat electronice fiscale. El a arătat că, pentru acest motiv, Garda Financiară a suspendat activitatea celor două puncte de lucru ale firmei din Fălticeni şi Rădăuţi încă din luna iunie 2009.
Cu toate acestea, firma a continuat să-şi desfăşoare activitatea la cele două puncte de lucru, iar în urma unui control realizat la începutul lunii septembrie a.c. s-a constatat că societatea a încheiat 78 de contracte de antrepriză cu persoane fizice, deşi nu se dotase cu aparate de marcat. În aceste condiţii, comisarii financiari au dispus confiscarea întregii sume, de 45.395 de lei, pe care firma a încasat-o în perioada în care a avut activitatea suspendată.
Vartic a precizat că, în cele din urmă, în timpul controlului comisarilor financiari, patronul firmei a achiziţionat aparatele de marcat pentru cele două puncte de lucru.

 

Făceau pâine fără a înregistra făina

Un alt caz prezentat de directorul Gărzii Financiare Suceava este cel al firmei de panificaţie Prietenia SRL din Capu Codrului. Ionuţ Vartic a spus că, în urma controlului efectuat cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, s-a constatat lipsa unei cantităţi de aproape 15.000 de kilograme de făină, deşi aceasta a fost folosită pentru produsele de panificaţie. În aceste condiţii, s-a estimat că din respectiva cantitate de făină, firma ar fi produs 39.134 de franzele şi pâini de diferite gramaje, 7.204 cornuri şi 1.437 de covrigi, iar banii obţinuţi din vânzarea acestora, 53.955 de lei, nu au fost înregistraţi în contabilitate.
În aceste condiţii, comisarii financiari au stabilit că firma a adus un prejudiciu estimativ la bugetul de stat de aproximativ 8.600 de lei, constând în TVA necolectat. În acelaşi timp, societatea a fost amendată şi cu suma de 600 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri ilegale cu materiale de construcţie la o firmă din Suceava.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afaceri ilegale cu materiale de construcţie la o firmă din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei