Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Educaţie

Peste o sută de preşcolari au început cursurile la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o sută de preşcolari au început, pe 1 septembrie, cursurile la Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Ioan cel Nou”, situată la ieşirea din Suceava, în drum spre Ipoteşti. „Piticii”, „Steluţele”, „Buburuzele”, „Îngeraşii, „Fluturaşii”, „Licuricii”, „Albinuţele”, adică grupele de preşcolari din această grădiniţă, au program zilnic între orele 8:00 – 17:00.

 

Educaţi în spiritul credinţei ortodoxe

Activităţile instructiv-educative la care sunt antrenaţi copiii sunt în conformitate cu cerinţele programei pentru învăţământ preşcolar, ca în orice grădiniţă. În plus, preşcolarii au un program de rugăciune (înainte şi după masă, înainte de ora de culcare).
Copiii sunt educaţi de mici în spiritul credinţei ortodoxe, fiind duşi în zilele de sărbătoare la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, unde primesc Sfânta Împărtăşanie.
Părintele Vartolomeu Chira, de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, ne-a spus că la Grădiniţa cu program prelungit „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se mai pot face înscrieri, în funcţie de locurile rămase în fiecare grupă de copii.
„În cadrul grădiniţei, funcţionează opt grupe de preşcolari, în funcţie de vârstă: două grupe de pitici, copii de 2-3 ani, o grupă de copii mici, de 3-4 ani, două grupe mijlocii, de 4-5 ani, două grupe de copii mari, de 5-6 ani, şi o grupă pregătitoare, de 6-7 ani. Fiecare grupă, în care pot fi înscrişi maxim 20 de preşcolari, are un patron spiritual, un sfânt ocrotitor. Capacitatea maximă a grădiniţei este de 160 de copii. Încă se mai pot face înscrieri”, ne-a spus părintele Vartolomeu.

 

Servicii de calitate

Pentru serviciile oferite copiilor în grădiniţă, părinţii plătesc 490 de lei, bani din care se plătesc cele zece cadre didactice calificate, medicul, asistentul medical, logopedul, profesorii care predau limbi străine (germană, engleză).
Tot din taxă, se face şi aprovizionarea cu alimente şi se plătesc persoanele care pregătesc masa pentru copii, mâncarea fiind pregătită la cantina grădiniţei.
„În aceste timpuri destul de tulburi, vrem să oferim un spaţiu educativ deosebit. Copiii sunt învăţaţi de mici ce înseamnă milostenia, blândeţea, bunătatea, iertarea, întrajutorarea, care vin în sprijinul educaţiei celor şapte ani de acasă. Un exemplu în acest sens îl dau şi educatoarele care lucrează cu aceşti copii. Şi ele frecventează biserica, se spovedesc, au un duhovnic”, ne-a mai spus părintele Vartolomeu.

 

Personaje de poveste

Copiii se simt în această grădiniţă ca personajele de poveste. Pereţii de interior sunt viu coloraţi. Fiecare sală de curs are alt decor. Nu lipsesc desenele, jucăriile, o bibliotecă, panourile cu imagini din activitatea copiilor. Cadrele didactice de la această grădiniţă şi-a structurat în aşa fel programa, ca preşcolarii să cunoască de mici tradiţiile populare specifice zonei. Copiii sunt educaţi în duhul dragostei şi respectului faţă de datinile şi obiceiurile bucovinenilor: portul popular, încondeierea ouălor, olăritul, şezătorile. În perioada sărbătorilor de iarnă, copiii pregătesc concerte de colinde, pictează icoane, iar de Paşte, încondeiază ouă, pe care, apoi, le oferă în dar părinţilor.
„Dacă vei întipări în sufletul lui încă fraged învăţăturile bune, nimeni nu va putea să i le desprindă; ele se întipăresc ca şi sigiliul aplicat pe ceară” (Sf. Ioan Gură de Aur) este crezul după care sunt educaţi copiii din această grădiniţă.
De educaţia şi îngrijirea micuţilor creştini se ocupă educatoare calificate,
profesori de religie, germană şi engleză, un logoped, un medic pediatru, o asistentă, îngrijitoare, toate aceste persoane punând mult suflet în tot ceea ce fac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de preşcolari au început cursurile la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
Peste o sută de preşcolari au început cursurile la Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou”3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei