Jumătate dintre programele de masterat de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava nu sunt acreditate de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.
Pentru sesiunea de admitere care debutează peste o săptămână, universitatea suceveană scoate la concurs aproximativ 1000 de locuri la cursurile de masterat, disponibile pentru absolvenţii de facultate.
Conform listei cu programele de studii universitare de masterat publicată de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are 26 programe de studii universitare de masterat acreditate, în timp ce instituţia academică suceveană scoate la concurs locuri de masterat la 53 de specializări.
Cele 27 de specializări care nu sunt acreditate nu sunt ilegale, ci doar nu au vechimea şi nici numărul de promoţii necesare pentru a putea aplica dosarele pentru a primi acreditarea.
Majoritatea facultăţilor de la Suceava au o serie de programe de masterat acreditate, iar altele care funcţionează pe bază de autorizaţie de încredere. Situaţii aparte se înregistrează la facultăţile de Inginerie Alimentară, Silvicultură şi Litere, unde toate specializările sunt acreditate. La polul opus se situează Facultatea de Inginerie Electrică, unde, din zece programe de masterat, nici unul nu este autorizat.
Universitatea „Ştefan cel Mare” va organiza, în perioada 9- 18 septembrie, cea de-a doua sesiune de depunere a dosarelor de admitere. În perioada 21-25 septembrie se va face înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi.
Pe lângă cele 1000 de locuri la masterat, universitatea mai scoate la concurs şi peste 500 de locuri pentru studiile de licenţă, atât la zi, cât şi la IDD.