Retragerea de pe piaţă a berii Redd’s, pentru că ar conţine acid malic, un aditiv alimentar care nu se regăseşte în lista substanţelor permise de Uniunea Europeană pentru fabricarea berii, ştire anunţată de presa din mai multe judeţe ale ţării, este încă un mister în Suceava, informaţia nefiind nici negată, dar nici confirmată de autorităţi.
Din câte se pare, problema berii trebuie clarificată de la Bucureşti, de Ministerul Sănătăţii şi cel al Agriculturii, iar până atunci autorităţile locale nu doresc să facă nici un comentariu.
Doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, a precizat că astăzi va prezenta detalii despre acest subiect, până ieri neavând o dispoziţie clară cu privire la modul de acţiune.
Între timp, firma care produce berea Redd\'s, Ursus Breweries, a început să retragă produsul de pe rafturi. Reprezentanţii companiei au dat la sfârşitul săptămânii trecute un comunicat prin care transmit consumatorilor faptul că nu au motive de îngrijorare.
„Produsul Redd’s Fresh este un produs sigur, care nu ridică nici un fel de probleme legate de siguranţa de consum. Din păcate, există o problemă de interpretare legală referitoare la prezenţa acidului malic în bere, care face ca, în momentul de faţă, produsul Redd’s Fresh să fie considerat neconform şi de aceea am trecut imediat la înlocuirea produsului", au spus oficialii Ursus Breweries.
(21 aug 2009, 12:12:27
Origine:
Acidul malic este un acid natural prezent n majoritatea fructelor si multe legume. n scopuri comerciale este obtinut prin sinteza. Este parte din metabolismul fiecarei celule vii.
Functii & caracteristici:
Utilizat ca acid, compus de aroma, si stabilizator n sucul de mere si de grape-fruit.
Produse:
Multe produse diferite.
Doza zilnica acceptata:
Nelimitata.
Efecte secundare:
Nu se cunosc efecte secundare. Concentratii mari nu sunt permise n alimentele pentru copii, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.
Restrictii dietetice:
Nici una, acidul malic poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.