Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sfârşit

Mizeria din Parcul Şipote a ajuns în ochii autorităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instituţiile care într-un fel sau altul au tangenţă cu Parcul Dendrologic Şipote s-au sesizat, ieri, după semnalul de alarmă tras de „Monitorul de Suceava” în legătură cu poluarea parcului cu dejecţii şi caută soluţii de rezolvare. Echipe de control de la Direcţia Silvică, Primăria Suceava, ACET şi Garda de Mediu au cutreierat ieri zona pentru a găsi cauzele care au dus la această situaţie şi a identifica o cale de rezolvare.
După inspecţia în teren, viceprimarul Viorel Seredenciuc ne-a declarat că la capătul străzii Ştefăniţă Vodă nu există canalizare publică şi că locuinţele din zonă sunt racordate la o canalizare pluvială privată care deversează pe terenul aflat în proprietatea Direcţiei Silvice.
„Toate casele sunt construite înainte de anul 2000 şi, pe autorizaţii, toţi cei care au case acolo au prevăzute fose septice cu vidanjare, nici vorbă de canalizare. Încercăm să facem o extindere a reţelei pe programul ISPA, să vedem dacă ni se acceptă, dar până atunci soluţia este ca locatarii să-şi facă o reţea privată de canalizare până în pârâul Cetăţii. Nu costă scump şi cu acceptul Direcţiei Silvice, pentru că este terenul lor, se poate rezolva”, a spus Seredenciuc.
Directorul ACET, Ştefan Groza, ai cărui oameni au fost nevoiţi să intre în parc cu pelerinele de ploaie pe cap pentru a putea defrişa, ca să vadă sursa de poluare, afirmă că soluţia de racordare nu este dificilă şi apreciază că trebuie aplicată cât mai curând.

 

Casele de pe strada Ştefăniţă Vodă, racordate la o reţea de canalizare menajeră inexistentă

Termenul a fost dat de comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache: o lună de zile, începând de luni. Verdictul Gărzii de Mediu a fost că toate racordurile canalizării menajere la canalizarea pluvială s-au făcut ilegal, ca urmare dispune intrarea în legalitate.
Iordache a solicitat Primăriei Suceava ca de luni să trimită somaţii la toţi proprietarii de case de pe strada Ştefăniţă Vodă, să-şi reactiveze fosele septice prevăzute în autorizaţia de construcţie şi să stopeze evacuarea de dejecţii în canalul colector din faţa bazei sportive a companiei E.ON.
Potrivit comisarului şef de la Mediu, nici măcar sala de sport a E.ON nu are legal reţea de canalizare menajeră, canalul colector în care deversează dejecţii toată strada fiind de fapt unul pentru apa pluvială. „Luni dimineaţă convocăm Primăria şi ACET şi le cerem să trimită somaţii tuturor celor care s-au înţepat în canalul pluvial, inclusiv celor care au terenul de sport, ca în termen de o lună să-şi construiască un canal colector care să ajungă în <Ovoid> (n.r. - reţeaua de canalizare a oraşului de la pârâul Cetăţii), aflat la 200 de metri distanţă de terenul de tenis. Cum au avut bani să-şi facă aşa case frumoase acolo, să facă bine să-şi facă şi racordul la canalizare”, a declarat Adriana Iordache.
Ea a arătat că situaţia în care s-a ajuns nu mai permite municipalităţii să aştepte o eventuală aprobare de extindere a programului ISPA, având în vedere că este vorba despre bani europeni şi de proceduri lungi şi complicate şi a apreciat că racordul trebuie făcut până la venirea frigului.
Până la rezolvarea canalizării, salariaţii de la Domeniul Public al Primăriei şi de la Direcţia Silvică au intrat cu drujbele şi coasele să cureţe zona de bălării şi gunoaie, astfel că măcar parţial aspectul parcului se corectează. De remarcat, totuşi, promptitudinea şi cooperarea tuturor instituţiilor implicate pentru soluţionarea cât mai corectă a unei probleme grave a oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mizeria din Parcul Şipote a ajuns în ochii autorităţilor.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Mizeria din Parcul Şipote a ajuns în ochii autorităţilor4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei