Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

Gura Humorului, un colţ de rai

În perioada 1 august – 30 decembrie, Bucovina va fi promovată internaţional pe unde radio, în cadrul unui proiect iniţiat de Radio România Internaţional (RRI). Pentru ascultătorii emisiunilor în limba ucraineană, va fi lansat şi un concurs cu întrebări despre Bucovina. La finalul concursului, vor fi aleşi patru finalişti, care vor beneficia de un sejur de şapte zile, la pensiunea Passiflora din Bucovina.
Partener media în acest proiect de promovare a Bucovinei, iniţiat de Radio România Internaţional (RRI), este cotidianul Monitorul de Suceava, care va publica în paginile ziarului reportaje de pe meleagurile Bucovinei, realizate de redactorii RRI.

În cel de-al doilea material pe care îl publicăm în paginile Monitorului de Suceava, redactorul RRI Daniel Onea îl are ca invitat pe Claudiu Brădăţan, coordonator al departamentului turism la nivelul Consiliului Judeţean Suceava.
Acesta le-a spus ascultătorilor RRI că „la capitolul turism şi promovare cred că Bucovina stă foarte bine. Partea de autenticitate şi tradiţii încă se păstrează aici. Există chiar o asociaţie a meşteşugarilor din Bucovina care numără în jur de 100 de meşteri populari pe încondeiatul ouălor, un meşteşug cu care Bucovina se identifică, sculptură în lemn, ţesut, olărit şi lista poate continua. Brandul Bucovinei este încondeiatul ouălor şi ceramica neagră arhicunoscută la nivel naţional şi internaţional. De fiecare dată când Consiliul Judeţean Suceava pleacă la un târg de turism internaţional, ia un meşter olar şi o încondeietoare de ouă, iar standul are ca tematică autenticul în Bucovina, cu diverse momente, Paşti sau Crăciun în Bucovina”.
Daniel Onea a aflat de la Claudiu Brădăţan că vorbind despre un judeţ de graniţă, este destul de dificil de identificat interesul turiştilor ucraineni pentru zonă, dar în ceea ce priveşte tururile de oraşe mari, precum Suceava şi Cernăuţi, s-a remarcat un interes de ambele părţi.
Circulaţia în această zonă de graniţă este facilitată, judeţul având peste opt puncte de trecere a frontierei. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, susţine că relaţia cu Ucraina, din punct de vedere turistic, este una solidă.
„Noi nu suntem egoişti. Dacă sudul Bucovinei este în Uniunea Europeană şi nordul nu, noi dorim să încurajăm turismul pentru întreaga zonă, să se viziteze şi celelalte mănăstiri şi cetăţi care se află în regiunea Cernăuţi. Am o relaţie foarte bună cu cei din Ucraina, ne întâlnim periodic”, a explicat Gheorghe Flutur.
Daniel Onea i-a informat pe radio ascultători că aeroportul din Suceava a inaugurat luna trecută o linie aeriană internaţională directă cu Viena şi este de aşteptat ca numărul turiştilor şi investitorilor care ajung în Bucovina să crească. Iar faptul că prima linie aeriană internaţională include Viena, nu este o simplă întâmplare. Cel puţin aşa susţine Gheorghe Flutur.
„Este o legătură de suflet între Bucovina şi Austria. Eu am participat la mai multe discuţii pe această temă la Viena, acum câteva săptămâni. Dorim să avem o legătură directă. De altfel, în acest an, avem în lucru un mare proiect, pelerinajul la Putna, un pelerinaj de o mie de kilometri prin care intenţionăm să facem o excursie de la Viena cu trenul monarhiei, pentru că pe vremuri se practica acea rută, Viena – Cacica, de Sfânta Maria, când oamenii veneau la slujba de la bazilica din Cacica. Liniile aeriene reprezintă o poartă de deschidere fantastică. Deja avem şi investitori austrieci aici, în judeţul Suceava, în zona Rădăuţi. Cred că sunt cele mai mari investiţii din Moldova, aproape o jumătate de miliard de euro. Sunt linii aeriene aşteptate de multă lume şi chiar am venit să inaugurez aceste curse pentru prima dată internaţionale, de aici, de la Suceava”, a spus Flutur.
Împrejurimile oraşului Gura Humorului oferă nenumărate modalităţi de relaxare şi de practicare a sporturilor favorite.
Vânătoarea, pescuitul, river-rafting-ul, zborul cu parapanta, echitaţia, off-road-ul şi chiar mountain-bike-ul sunt doar câteva din sporturile pe care turiştii care vin la Gura Humorului le practică an de an.
De la managerul pensiunii Passiflora, Marian Schiotis, Daniel Onea a aflat că obiectivele turistice nu sunt puţine. Tocmai de aceea, majoritatea pensiunilor vin cu oferte care includ excursii.
„Aceste locuri de interes turistic le avem cuprinse într-o ofertă specială pentru toţi turiştii noştri. Avem un tur al mănăstirilor din nordul Moldovei, mănăstirile de patrimoniu: Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Putna, mănăstirea Humorului de la noi din localitate. În circuit este cuprinsă şi mănăstirea Dragomirna, o mănăstire de renume din secolul XVII. Într-o altă zi, în turul nostru prin Moldova, oaspeţii noştri sunt conduşi în ţinuturile Neamţului, unde văd mănăstirile Agapia, Văratic, Secului, Neamţului, toate ctitorii ale domnitorilor moldoveni. Pachetul este pentru patru zile şi trei nopţi cazare în camere de 4 margarete, cu demipensiune, transport la toate obiectivele turistice, ghid turistic, intrarea la obiective şi costă 579 de lei, aproximativ 150 de euro”, a explicat managerul pensiunii Passiflora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gura Humorului, un colţ de rai.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Gura Humorului, un colţ de rai5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei