Urmare la articolul „Primarul din Câmpulung Moldovenesc, acuzat că muşamalizează infracţiunile unor subalterni” publicat în numărul din data de 12.08.2009, în calitate de şef al Politiei Comunitare şi reprezentant delegat al celor 23 de agenţi comunitari din totalul de 24 vă adresez rugămintea de a publica următorul mesaj:
Poliţiştii comunitari din municipiul Câmpulung Moldovenesc au luat act cu profundă mâhnire şi surprindere de aprecierile şi comentariile nefondate şi calomnioase efectuate la adresa primarului de către persoane necunoscute dar folosindu-se de calitatea şi numele structurii pe care cu onoare o reprezentăm.
Înţelegem nevoia de subiecte de senzaţie care prinde bine la o anumită categorie de cititori dar nu permitem nimănui să se folosească de numele nostru doar pentru a vinde ziarul cât mai bine. Comentariile şi aprecierile calomnioase la adresa primarului Gabriel Constantin Şerban şi a conducerii Politiei Comunitare apărute în ziarul Monitorul de Suceava în ziua de 12 august 2009, sunt rău voitoare şi tendenţioase bazându-se pe o scrisoare preluată de la anonimi, neadaptaţi ai momentului, din cadrul primăriei ori din presă.
Relatările prezentate prin acest articol sunt, cu excepţia cazului (necomunicat oficial de către parchet sau politie) agentului CF (condamnat cu suspendare pentru o faptă săvârşită în afara serviciului) neadevărate şi incorect prezentate, doar din dorinţa de a ştirbi imaginea primarului şi a instituţiei pe care o reprezintă.
Acest lucru este de neacceptat mai ales dacă vine din partea unui funcţionar public din primărie care, pe lângă Jurământul de credinţă depus faţă de instituţie şi pe care este obligat să îl respecte, are şi datoria de a fi loial acesteia altfel acest gest se numeşte laşitate.
Totuşi, deontologia profesională a funcţionarului public precum şi numeroasele prevederi ale actelor normative prevăd clar situaţiile şi pârghiile pe care orice funcţionar public le are la îndemână pentru a solicita corectarea unor nedreptăţi la care a fost supus atât el cât şi alţii.
Cu excepţia unui singur agent comunitar care urmează să suporte rigorile legii pentru neîndeplinirea atribuţiilor funcţionale şi care, probabil, este sursa anonimă a acestui articol, toţi ceilalţi poliţişti comunitari se dezic şi infirmă orice implicare în această “poveste mediatică”.
Dacă şi acest agent comunitar va infirma orice legătură cu acest caz ne rezervăm dreptul de a apela la justiţie pentru a corecta acest gest de laşitate mediatică.
Totuşi, ne întrebăm cine sunt acei poliţişti comunitari de care se face vorbire dacă noi ne dezicem de acest demers? Cui foloseşte această abordare tendenţioasă? Care sunt aceşti poliţişti comunitari de care, cu atât patos, face referire autorul articolului pentru că noi ne dezicem de acest gest regretabil? Sunt, în mod sigur, o invenţie a unuia sau mai mulţi neaveniţi strecuraţi accidental în interiorul presei sau în primărie. Oare a dispărut total spiritul de demnitate şi mândrie profesională?
De curând Poliţia Comunitară din municipiul Câmpulung Moldovenesc a primit diploma de merit din partea Centrului regional de formare continuă pentru administraţia publică locală Iaşi, pentru întreaga activitate desfăşurată. Dacă cineva poate crede că noi "dăm cinstea pe ruşine" cu anonime calomnioase, se înşeală amarnic.
În concluzie, Poliţia Comunitară din municipiul Câmpulung Moldovenesc se dezice total de aceste iniţiative mediatice şi îşi exprimă regretul că unele publicaţii sucevene de notorietate se pretează la asemenea gesturi neprofesioniste, publicând informaţii neverificate.
Recomandăm tuturor celor care deţin date şi informaţii care pot ajuta la elucidarea unor cazuri cu conotaţii penale, să le facă cunoscute organelor abilitate ale legii, respectiv DNA, parchetul şi poliţia română pentru demararea investigaţiilor altfel riscă o plângere penală pentru favorizarea infractorului.
Semnează în numele a 24 de poliţişti comunitari din efectivul celor 25,
Marian DUMITRESCU
Şeful Poliţiei Comunitare din municipiul Câmpulung Moldovenesc