La Centrul de plasament „Speranţa” Suceava, unde mai sunt circa 70 de copii şi tineri, dintre care 30 studenţi, s-au efectuat în această vară lucrări de reparaţii în valoare de peste patru miliarde de lei vechi. Din ce ne-a spus directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu, trei miliarde de lei vechi a fost contribuţia Consiliului Judeţean Suceava, iar aproape un miliard şi jumătate de lei vechi provin din sponsorizări.
Tot el a completat că „sunt primele lucrări de reparaţii care se fac în acest centru, după 1970”.
Reparaţiile (acoperiş, înlocuirea tâmplăriei, compartimentări, văruit şi vopsit, modernizarea băilor şi a bucătăriei, amenajarea unui loc de luat masa) s-au făcut pentru ca viaţa tinerilor crescuţi de stat să fie mai bună.
La lucrările de reparaţii de la „Speranţa”, care se vor finaliza pe 20 august, zi când se va redeschide centrul, au contribuit şi studenţii care stau pe perioada vacanţelor în această locaţie. O parte dintre copii au fost cazaţi, în această perioadă, la Centrul de plasament „Mihail şi Gavril” Solca, cu sprijinul şefului de centru Eugen Beseney.
De administrarea Centrului de plasament „Speranţa” se ocupă în acest moment Lucica Ştefan, coordonatoarea Centrului de Tip Familial „Colţ Alb” Suceava.
În judeţ mai există un centru de plasament de tip clasic, asemănător celui de la Suceava, Centrul „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, cu circa o sută de copii cu dizabilităţi.