PD-L Suceava nu are de negociat cu PSD nici o funcţie dintre cele publice alese, a declarat, ieri, preşedintele Organizaţiei Judeţene PD-L şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Liderul PD-L a afirmat, într-o conferinţă de presă, că răspunde solicitării preşedintelui PSD, Gavril Mîrza, de întrunire a conducerii coaliţiei la nivel judeţean, dar că tema discuţiei nu poate fi negocierea unei funcţii de vicepreşedinte CJ, aşa cum ar dori PSD, ca o condiţie pentru împărţirea răspunderii administrării judeţului.
„Cu parteneri de coaliţie la nivel naţional - şi mai puţin la nivel judeţean - socotesc că e bine să ne vedem, dar tema principală nu trebuie să fie împărţitul sau cerutul de funcţii, ci problemele judeţului Suceava, de la proiectul <Suceava, Utilităţi şi mediu>, până la banii pe care trebuie să-i aducem cu toţii aici, la Suceava. Consiliul Judeţean Suceava s-a înfiinţat înaintea <Parteneriatului pentru România>, semnat în decembrie 2008, la Bucureşti. Voinţa electoratului sucevean a fost ca PD-L să conducă judeţul. Avem majoritatea singuri şi nu dorim să încălcăm voinţa electoratului sucevean, care a dorit ca, în sfârşit, după mulţi ani de zile, un partid de centru dreapta să conducă judeţul Suceava. Asta este problema. Eu când am vorbit de asumarea răspunderii la guvernare m-am referit la guvernarea întreagă, şi aici e vorba de programele cu consecinţe în judeţul Suceava, în toate domeniile, inclusiv în cele gestionate de miniştri PSD”, a afirmat Gheorghe Flutur.
Flutur: „Dume în ziare”
În ceea ce priveşte nenumăratele acuze venite dinspre PSD referitor la repartizarea preferenţială a fondurilor către administraţiile locale, Flutur le considere „dume în ziare” ale politicienilor proaspăt întorşi din vacanţă. Preşedintele CJ şi al PD-L a explicat că sumele de la rectificativ au fost foarte mici şi că doar un procent de 20 la sută au fost repartizate de PSD, de restul de 80 la sută s-a ocupat Direcţia de Finanţe. Flutur a ţinut totuşi să le amintească social democraţilor de vremurile în care conduceau administraţia judeţeană şi la localităţile cu primari PSD mergeau circa 75 la sută din fonduri. „În 2007, banii s-au împărţit 75 la sută primăriilor PSD. Acum am dat pe priorităţi, pe proiecte, dar după vacanţă e bine să le arăţi primarilor tăi că te lupţi pentru ei şi mai dai o dumă în ziar. Eu sunt dispus să stăm de vorbă”, a mai spus Gheorghe Flutur.