Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava nu înregistrează restanţe la plată, singurele datorii fiind cele curente, la carburanţi, utilităţi şi reparaţii auto, care vor fi achitate în această lună.
Aşa a informat luni, în conferinţă de presă, directorul acestei unităţi sanitare, dr. Daniel Martiniuc, care a subliniat că nu există probleme nici în ceea ce priveşte plata personalului. Medicul a arătat că, până în prezent, nu s-au operat reduceri salariale, iar angajaţii au beneficiat de toate drepturile prevăzute, respectiv tichete de masă, primă de stabilitate, urmând ca în septembrie să primească şi cel de-al 13-lea salariu.
12.899.000 de lei, pentru salarii, în 2009
„Nu am făcut până în prezent nici o reducere salarială şi sperăm că nici nu va fi cazul până la finele anului. Suntem un serviciu public de urgenţă, de care societatea are nevoie. Au crescut solicitările pentru situaţii de urgenţă, pentru cele legate de transport”, a punctat şeful SJA.
Referindu-se la capitolul prevederi bugetare pe 2009, Martiniuc a explicat că valoarea contractului este de 12.345.000 de lei, în prima jumătate a anului fiind efectuate servicii în valoare de 6.981.000 de lei. El a adăugat că, pentru anul în curs, unitatea pe care o conduce şi-a propus să realizeze venituri proprii în sumă de 554.000 de lei, realizând până acum 310.000 de lei.
Directorul SJA a menţionat că, la capitolul cheltuieli de personal, suma prevăzută pe 2009 este de 12.899.000 de lei, iar în primele şase luni ale anului s-au cheltuit 7.291.000 de lei.
Personalul, instruit pe banii unei asociaţii profesionale
Medicul a precizat că bugetul mai cuprinde, printre altele, 41.000 de lei pentru programe de sănătate şi 32.000 de lei pentru formarea continuă a personalului, dar aceşti bani nu s-au primit încă.
Referindu-se la perfecţionarea angajaţilor din subordine, directorul Martiniuc a ţinut să precizeze că, în ciuda lipsei de fonduri, personalul mediu şi ambulanţierii au fost o săptămână la Căciulata, la un curs de instruire, iar aceeaşi categorie de personal s-a format şi la Eforie Sud.
„Cheltuielile pentru instruirea personalului au fost suportate de Asociaţia profesională a Serviciului Judeţean de Ambulanţă <Vasile Andriu>, la care fiecare salariat este membru şi plăteşte cotizaţie”, a adăugat şeful SJA.