Furnizorii de servicii medicale din judeţ nu au motive să se teamă că nu îşi vor primi banii de la Casa de Asigurări de Sănătate şi să se gândească, în consecinţă, la o reziliere a contractelor, a declarat ieri preşedintele director general al acestei instituţii, dr. Cristina Iordăchel.
Medicul a arătat că, în ciuda crizei economice, CAS Suceava a decontat în luna iulie a.c., în termen legal de plată, în totalitate, contravaloarea serviciilor medicale prestate şi raportate în luna iunie de medicii de familie din judeţ, serviciile medicale spitaliceşti contractate şi raportate, precum şi serviciile medicale stomatologice, serviciile medicale de specialitate (cu excepţia ambulatoriilor de spital), serviciile medicale paraclinice (laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică), serviciile medicale contractate şi raportate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu.
Care sunt termenele legale de plată
De asemenea, potrivit medicului, CAS a achitat 53,7% din consumul de medicamente compensate şi gratuite (inclusiv boli cronice) aferent lunii aprilie şi 55% din serviciile raportate pentru luna iunie de furnizorii de servicii medicale de recuperare din judeţ (nu au fost achitate serviciile medicale ale bazelor de tratament din staţiuni şi spitale).
„Pentru medicamente compensate şi gratuite, în conformitate cu prevederile Contractului cadru, plăţile se fac la 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie, factura fiind depusă la CAS în luna următoare consumului. Din discuţiile pe care le-am avut cu furnizorii de medicamente, nu vor exista probleme în onorarea medicaţiei pentru afecţiunile oncologice şi diabet în următoarele luni, fiind în curs achitarea fondurilor aferente lunii aprilie. Plăţile către furnizorii de servicii medicale se fac în trei decade ale lunii, iar prioritar vor fi plătite serviciile medicale prestate de spitale, Ambulanţă şi medicii de familie”, a subliniat Cristina Iordăchel.
( 5 aug 2009, 11:27:06