În Burdujeni, bordurile şi pilonii de plastic montaţi de municipalitate cu scopul de a separa benzile de circulaţie influenţează negativ timpul de răspuns la solicitări al autosanitarelor.
Aşa a declarat ieri, în conferinţă de presă, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Daniel Martiniuc, care a explicat că traficul deja supraaglomerat din zona Burdujeni este îngreunat de elementele de demarcare a sensurilor de mers, care, uneori, fac imposibilă deplasarea în cel mai scurt timp la o intervenţie.
„Cel puţin în zona Burdujeni, câteodată, este imposibil să depăşeşti coloana de maşini. Din cauza gardului despărţitor, maşinile aflate în trafic nu au unde să se retragă pentru a face loc ambulanţelor. În lipsa lui, timpul mediu de răspuns ar fi unul mult mai bun” a spus Daniel Martiniuc.
El a adăugat că o situaţie dificilă se înregistrează şi în localităţile din mediul rural, unde principalul obstacol în calea autosanitarelor îl reprezintă, însă, gropile de pe drumuri.
Timpul mediu de răspuns al ambulanţelor
Şeful Serviciului de Ambulanţă a subliniat că, în mediul urban, în cazul urgenţelor majore (de gradele 0 şi I), timpul mediu de răspuns la o solicitare este de 8,93 minute, la urgenţele de gradul II acesta fiind de 9,92 minute.
În mediul rural, timpul mediu de răspuns este de 23,43 minute la urgenţele majore şi de 24,17 la cele de gradul II.
În prima jumătate a acestui an, în oraşe, Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a deplasat la 3.589 de solicitări majore şi la 4.757 de solicitări de gradul II. La ţară, autosanitarele au intervenit pentru 3.779 de solicitări majore şi pentru 5.049 de solicitări de gradul II.
( 5 aug 2009, 11:34:35
se pare ca doar bordurile si pavelele nu erau ajuns pt suma care o avea de cheltuit primaria.
si desigur nu vad pe lista firmelor care au de incasat bani de la primarie pe cei de la simetrica, de ce oare? pt ca facturile emise de ei se platesc in 24 de ore.