Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De-a râsu’ plânsu’

Poliţiştii din Stulpicani, puşi în libertate pentru că judecătorii le-au încurcat numele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz incredibil în justiţia din Suceava. Agenţii de poliţie din Stulpicani arestaţi în urmă cu aproximativ o lună de zile pentru fapte de corupţie au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Suceava pentru că judecătorii de la Tribunalul Suceava le-au încurcat numele. În motivarea prelungirii măsurii de arestare preventivă apare numele subofiţerului Constantin Ivan, de la Poliţia Salcea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, şi nu al agenţilor Cristian Daniel Jitari sau Toader Olari, aşa cum era firesc.

 

Tribunalul Suceava a ajuns caz de studiu pentru gafele repetate din ultima perioadă. După ce acum câteva zile pe site-ul instituţiei s-a publicat că urmează să se efectueze mai multe percheziţii, informaţie care a afectat o anchetă în curs, mai nou judecătorii de aici şi-au dat din nou cu firma în nas.
Incompetenţa magistraţilor de aici a făcut ca doi indivizi acuzaţi de fapte extrem de grave să fie puşi în libertate pe motiv de „nulitate absolută”.
Mai exact, între minuta încheierii de şedinţă şi motivarea sentinţei prin care a fost menţinută măsura arestării preventive în ce-i priveşte pe agenţii de poliţie Cristian Daniel Jitari şi Toader Olari de la Poliţia Stulpicani au apărut neconcordanţe grave.
Probabil pentru a-şi uşura munca, judecătorii au dat copy paste pe calculator şi au luat motivarea din dosarul poliţistului Constantin Ivan de la Salcea, trimis în judecată pentru fapte asemănătoare cu cele de care sunt acuzaţi poliţiştii din Stulpicani. Numai că, au uitat să înlocuiască numele acestuia, motiv suficient pentru avocaţi pentru a cere eliberarea clienţilor lor pe motiv de nulitate absolută, lucru care s-a şi întâmplat.
Aşa se face că aseară, agenţii Jitari şi Olari au fost puşi în libertate, iar munca anchetatorilor s-a văzut năruită.

 

Pentru ce au ajuns Olari şi Jitari în arest

Cristian Daniel Jitari, de 39 de ani, şi Toader Olari, 53 de ani, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii iulie, iar recent au fost trimişi în judecată. Olari este acuzat pentru cinci infracţiuni, trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, şi câte o infracţiune de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual, iar Jitari este învinuit pentru şapte fapte, urmând să fie judecat şi pentru luare de mită, trafic de influenţă, furnizarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
Cristian Jitari a luat şpagă 2.000 de lei pentru a muşamaliza un dosar penal.
Acelaşi poliţist i-a anunţat pe mai multe afacerişti din Stulpicani că vor avea parte de controale şi trebuie să se păzească.
Cei doi agenţi de poliţie aveau şi activităţi de rakeţi, sens în care au cerut şi primit câte 600 de lei pentru a recupera datoriile de 3.000 de lei ale unei persoane faţă de altă persoană.
Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, din 2001, respectiv 2002, au sustras de la postul de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri oficiale, pentru a-i scăpa de amenzi sau de răspunderea penală pe tot felul de indivizi şi pentru nesoluţionarea în mod legal a petiţiilor altor persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii din Stulpicani, puşi în libertate pentru că judecătorii le-au încurcat numele.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Poliţiştii din Stulpicani, puşi în libertate pentru că judecătorii le-au încurcat numele4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 4 aug 2009, 11:32:10
buni judecatorihappy , misto constitutie, super judecata .... mai bine le da drumu decat sa mai cheltuie aiurea banii contribuabililor asa pe procese care oricum se lungesc pe ani si la urma is liberi sau in cel mai rau caz au pedeapsa cu suspendareoh go on
2.   ? trimis de
( 4 aug 2009, 14:06:53
ca la noi...... la nimeni
3.   Mi-e jena mie de rusinea voastra trimis de
( 4 aug 2009, 14:43:28
JENANT PANA LA CER! Pentru ce ati cerut salarii asa de mari, pentru greselile acestea? Aveti spor de stress 50% si voi incurcati niste nume, dati copy paste la dosare si nici nu aveti rabdare sa verificati dupa.

Va bateti joc de banii contribuabililor, faceti de rusine justitia romana prin asa incompetenta. Nimic nu se misca in tara asta, daca se dovedeste si ajung cativa sa fie judecati cu mare greu, ii scapati voi prin "greseli" de acest gen. Daca este rea vointa este jalnic, eu daca as fi decident v-as trimite pe voi in fata plutonului de executie pt ca asta meritati. M-am saturat de nedreptate. Vreau sa vad condamnati pt fapte de coruptie sa mai fie putina ordine in tara asta. Sunt un cetatean linistit si corect, dar ma faceti sa pun mana pe arma si sa-mi fac singur dreptate. Incompetentilor!

Jenant, eu v-as trimite acasa si v-as elibera din functie. Hai, pa!

Acesta este un pamflet, pentru orice eventualitate!
4.   Pamflet trimis de
( 4 aug 2009, 14:45:57
de ce nu dati d-le Sandrino numele judecatorilor? Sa nu ziceti ca aveti interes pentru acesti corupti? Vremm numele lor si rezultatele penalizarii lor.
5.   Pt maxsuceveanul trimis de
( 4 aug 2009, 15:32:51
Penalizari la judecatori? Nu stii ce vorbesti. Nu o sa li se intimple nimic. Sunt prea nesimtiti. Ar fi trebuit sa-si dea demisia de onoare.
6.   Rusine, anchetatorilor ! Demisia! trimis de
( 4 aug 2009, 21:13:48
Dar de unde onoare, domnule? Este strigator la cer ca niste judecatori sa abereze pe banii mei, ai tai, ai contribuabililor. Cand este perioada de criza, domnii judecatori se dau in judecata si isi aproba tot lor tot feluri de sporuri salariale (sporuri) cu care isi ridica salariile pana la cer. Nu va multumiti cu salarii de 40-50 mil (4000-5000Ron),nu? Este de prost gust sa ceri ca angajat al statului bani tot mai multi, sa exagerezi in cereri profitand de faptul ca statul nu te poate schimba din functie. Aici trebuie si putina verificare a fiicarui judecator si procuror sa se observe munca sa, iar daca sunt deficiente, in functie de neindeplinirea unui barem sa intre alt judecator/procuror pe post iar respectivul la munca de jos. NU se poate sa fie aproape nici un control. Daca sunteti asa de buni de ce avem atatea procese la Haga si clauza de salvgardare pe justitie? Concluzia este: Nu sunteti independenti si judecati aiurea majoritatea cauzelor! RUSINEi

Acesta este un pamfle
7.   Demisia trimis de
( 4 aug 2009, 21:18:32
Daca ar fi o societate normala si oameni cu simt civic s-ar sesiza si ar iesi in strada sa protesteze in fata procuraturii sa se faca dreptate. Noi ca cetateni nu trebuie sa stam si sa vedem cum calca in picioare legile tarii. Suntem multi iar numarul chiar conteaza. Noi vrem o viata mai buna, vrem sa se respecte legile acestei tari. Pentru ca ne vine si noua randul si vom fi judecati stramb. Tot timpul trebuie sa insistam sa se respecte legea nu numai cand ni se produce noua o nedreptate.

Acesta este un pamflet, cica!
8.   Traditie ...familiara trimis de
( 5 aug 2009, 08:24:58
pai daca ....meseria aceasta se practica ...ca fiind o..."traditzie de familie" , cum vreti sa nu se...intample accidente....genetice ??!

judecatori din...tata in...fiu .
9.   ... trimis de
( 6 aug 2009, 08:17:16
Cine a gresit: judecatorul sau grefierul ??? (probabil ca amandoi, asa cum zice si proverbul: cum e sacul e si peticul).

Din cate stiu eu, grefierul redacteaza iar judecatorul verifica ceea ce a scris grefierul respectiv.

Explicatia o putem gasi in studiile facute de acestia la fara frecventa sau la distanta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei