Sucevenii vor mai avea de aşteptat cel puţin încă două luni până când vor beneficia din nou de apă caldă la robinete.
Perioada de timp în care sucevenii nu vor avea apă caldă la robinete depinde foarte mult de modul în care se vor ţine de treabă două firme din Iaşi, care au câştigat licitaţia de modernizare a magistralelor de termoficare.
Asociaţia firmelor SC Incom SA şi SC Conest SA a câştigat lucrarea de înlocuire a vechilor conducte magistrale de termoficare, cu altele noi, după ce a contestat rezultatul iniţial al licitaţiei, care a fost încredinţată firmelor Energomontaj Bucureşti, Aquaterm SRL Botoşani, Florconstruct Suceava şi Hidroterm SA Suceava.
Cele două firme ieşene au depus contestaţie la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, blocând astfel lucrările care trebuiau să înceapă în luna iulie, atunci când s-a întrerupt şi furnizarea apei calde în municipiul reşedinţă de judeţ.
Cum decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a fost favorabilă, municipalitatea suceveană a avut la dispoziţie un termen de zece zile pentru a remedia situaţia, fie prin reluarea licitaţiei, fie prin luarea în considerare a ofertei firmei care a depus contestaţie.
Varianta preferată a fost cea mai rapidă, cea de reanalizare a ofertelor depuse la licitaţie, drept urmare, oferta câştigătoare fiind desemnată cea a firmelor SC Incom SA şi SC Conest SA, care are cea mai mică valoare.
Furnizarea căldurii şi apei calde, posibilă abia din octombrie
Începând de ieri, reprezentanţii celor două firme sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Suceava, pentru a semna contractul, în valoare de peste opt milioane de lei, fără TVA.
“Vom discuta cu ei şi vom insista ca lucrările să înceapă cât mai repede, cel târziu săptămâna viitoare. Timpul se scurge în defavoarea noastră, mai ales că lucrările sunt deja destul de mult întârziate”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Suceava, Florin Cerlincă.
În mod normal, lucrările de înlocuire a 5,3 kilometri din conductele magistralelor de termoficare ale Sucevei pot fi realizate în minim trei luni, dar, în prezent, autorităţile sucevene şi firmele contractante nu mai au la dispoziţie nici măcar două luni.
Dacă cele două firme nu se vor mobiliza exemplar, reuşind să execute lucrările cel târziu până la finele lunii septembrie, sucevenii riscă nu doar să uite de zilele când aveau apă caldă la robinete, ci chiar să îndure de frig prin octombrie, dacă iarna va veni mai devreme.
(28 iul 2009, 13:15:08
Asa cum au fost comunistii, dar la chestii din astea sensibile, erau atenti si nu se faceau de ris!
De ce nu se lucreaza in 2 ture, pina pe la orele 21-22 si de ce nu se lucreaza macar simbata daca nu si dumineca?