Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, în parteneriat cu Fundaţia Ana, a obţinut finanţarea unui proiect în valoare de 150.000 de lei din partea Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, la care se adaugă 16.000 de lei cofinanţare.
Centrul de Recuperare de la Costâna a depus la finele lunii iunie proiectul „De la surse la resurse”, cu finanţare de la Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Handicap, care presupune înfiinţarea de ateliere protejate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică (CRRN) Costâna.
Bolnavii învaţă olăritul şi croitoria
La CRRN Costâna vor fi înfiinţate trei ateliere de lucru pentru persoane cu handicap: atelier de olărit, atelier de croitorie şi atelier pentru confecţionarea de obiecte decorative.
„Proiectul a avut cel mai mare punctaj din ţară, 77 de puncte din maxim 80 posibile. În urma evaluărilor comisiei şi în urma evaluării din teren, proiectul „De la surse la resurse” a fost cel mai apreciat de comisia de evaluare a ANPH România. Este de menţionat că au fost depuse 46 de proiecte şi au fost aprobate doar 16”, a declarat Marius Mihai Boghian, şeful Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna.
Proiectul va fi implementat pe o perioadă de patru luni de zile (începând din luna august), iar după această perioadă atelierele vor fi administrate de Centrul Costâna.
Cheltuieli repartizate pe trei ani
Fondurile proiectului, 150.000 de lei finanţare din partea ANPH şi 16.000 de lei cofinanţare, vor fi cheltuite pe o perioadă de trei ani, pentru amenajări ale spaţiilor, dotările specifice fiecărui atelier, precum şi materialele necesare bunei desfăşurări a activităţii celor 50 de beneficiari cuprinşi în proiect.
„Toţi cei implicaţi în realizarea proiectului au depus eforturi uriaşe pentru ca unul din cele mai importante obiective, şi anume <promovarea înţelegerii problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu handicap> să fie îndeplinit.
Conducerea CRRN Costâna încearcă neîncetat să crească gradul de sensibilizare a opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu handicap în fiecare aspect al vieţii sociale, economice şi culturale”, a mai completat şeful de la CRRN Costâna.