O expoziţie culinară realizată de 28 de şomeri suceveni, şcoliţi în meseria de bucătar, a fost organizată ieri la Restaurantul Brădet.
După ce au parcurs un curs de peste cinci luni de zile, teorie şi practică, cele două grupe de cursanţi, formate din câte 14 şomeri, au susţinut ieri examenul final.
Cursul parcurs de cei 28 de şomeri a constat în 720 de ore, din care o treime a fost teorie şi două treimi practică, pe care şomerii au făcut-o la două restaurante sucevene, Nistru şi Brădet.
De buna desfăşurare a acestui curs s-a ocupat şefa Centrului de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Lucia Secrieru, şi responsabila cursului de bucătar, Viorica Vasilovici.
Conducerea AJOFM este încrezătoare că aceşti absolvenţi îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă. „Odată cu spijinul acordat în ocuparea absolvenţilor acestor cursuri, preocupările noastre se concentrează pe ridicarea nivelului de competenţe dobândite şi o cât mai bună însuşire practică a meseriei alese”, a declarat ieri directorul coordonator al AJOFM, Ioan Cristian Şologon.
O altă grupă de cursanţi care se instruiesc în meseria de bucătar la Gura Humorului au participat la Concursul de gastronomie organizat cu ocazia Zilelor Humorului, unde au prezentat o expoziţie cu produse tradiţionale din zona Bucovinei, obţinând un premiu special şi două diplome. Imediat după finalizarea concursului, trei dintre şomerii specializaţi în meseria de bucătar au fost angajaţi de trei pensiuni din zona Humorului.