Direcţia Silvică Suceava iniţiază un program de rentabilizare a silvoturismului. Concret, este vorba de exploatarea mai eficientă a celor zece cabane pe care Direcţia Silvică le deţine în judeţ, şi anume Barnar, Valea Putnei, Branişte Codrii Voievodesei, Sadău, Ursoaia, Nemţişorul, Crujana I, Crujana II şi Botoşanu.
Şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu, a arătat că în prezent gradul de ocupare al locurilor de cazare în cabane este cuprins între 2 şi 22%, cele mai căutate fiind Crujana I (Pătrăuţi), Sadău şi Valea Putnei.
Ciobanu a adăugat că în perioada următoare Direcţia Silvică intenţionează să promoveze cele zece cabane prin operatorii de turism pentru a face cunoscute facilităţile de care pot beneficia turiştii.
„În afară de cazare, noi mai oferim meniuri tradiţionale bucovinene, partide de vânătoare, turism ecvestru, plimbări cu trăsura vara şi cu sania iarna”, a spus Sorin Ciobanu.
Cele zece cabane ale Direcţiei Silvice oferă o sută de locuri de cazare, din care 88 cu paturi duble. În prezent, preţurile variază între 35 şi 50 de lei un loc de cazare pe zi şi între 70 şi 100 de lei pe zi o cameră cu două paturi. Se poate închiria şi cabana în întregime, în acest caz preţurile variind între 300 şi 1.000 de lei pe zi.