Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calitate îndoielnică

Subsolul unui bloc ANL, puternic fisurat la numai un an de folosinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Făcute cu bani mulţi, de la bugetul statului, locuinţele ANL pentru tineri se dovedesc a fi de multe ori lucrări făcute în grabă şi fără simţ de responsabilitate.
După ce la blocurile ANL făcute în 2004 a trebuit înlocuit parchetul, care s-a umflat, deformat şi chiar a putrezit din cauza umezelii din apartamente, resimţită încă mult timp de locatarii care s-au plâns de igrasie, acum, subsolul unui bloc ANL dat în folosinţă în 2008 este plin de fisuri.

 

Ţâşnitoarea din peretele nou al unui bloc ANL

La nici un an după ce tinerii s-au mutat în bloc, au observat cu groază că subsolul lor se transformă într-o baltă imensă la fiecare ploaie.
Aşa au ajuns locatarii să descopere că pereţii de rezistenţă ai blocului sunt deja fisuraţi, iar apa năvăleşte de afară în subsol ca un izvor ce iese din munte.
“Când plouă, ţâşneşte apa din perete”, spune un tânăr locatar, arătând spre gaura din peretele de beton.
În municipiul Suceava nu a mai plouat de trei zile, dar apa încă bălteşte la subsol. Pe perete se vede urma îngălbenită a apei venite de afară, dar şi fisura care se întinde de sus până jos, ameninţătoare.
Nu e singura fisură de la subsolul blocului B8 din ansamblul ANL din Burdujeni. O alta, ceva mai timidă, deja se ramifică pe peretele opus, pe viitor putând fi o nouă sursă de apă care să contribuie la umplerea subsolului.

 

Lipsă de implicare

Lista de probleme de la blocul ANL B8 rămâne încă deschisă, câtă vreme prin gaura pe care ies din clădire conductele de utilităţi apa dă mereu năvală la subsol şi bălteşte cu săptămânile, iar trotuarul blocului deja s-a lăsat într-o laterală, dezgolind parţial temelia clădirii.
“Nu avem ce căuta la subsol când plouă, apa e până la glezne”, spun locatarii, care au semnalat situaţia la Primărie de aproape două luni, fără ca vreo măsură să fie luată.
“A venit un inspector din Primărie, de la Investiţii, şi-a pus mâinile în cap când a văzut ce e aici, a plecat şi nu s-a mai auzit nimic de el de atunci”, spun locatarii, nemulţumiţi că nu se face nimic.
Nici un reprezentant al firmei care s-a ocupat de realizarea blocurilor ANL din acest cartier, nu a venit măcar să vadă cum poate fi remediată situaţia, mai ales că lucrarea ar trebui să mai fie încă în garanţie, din moment ce tinerii s-au mutat acolo abia anul trecut, în vară.
În aceste condiţii, mulţi dintre ei se gândesc dacă mai merită să cumpere şi să locuiască în acele apartamente peste patru ani, când vor fi scoase la vânzare, în condiţiile în care structura de rezistenţă a blocului e măcinată mereu de apa care se infiltrează la subsol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subsolul unui bloc ANL, puternic fisurat la numai un an de folosinţă.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subsolul unui bloc ANL, puternic fisurat la numai un an de folosinţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema veche trimis de
(16 iul 2009, 12:36:13
Asta e putin pe langa ce defecte au vechile blocuri ANL din acelasi cartier.Multe dintre ele au avut probleme de-a lungul timpului si foarte putine au fost rezolv de catre cei care le-au construit si ar fi trebuit sa dea garantie pe lucrarile efectuate.Degeaba chiriasii au depus sesizari la primarie ca aproape niciodata nu au fost solutionate si asta datorita incompetentei celor care lucreaza in compartimentul investitii.Multe probleme nici nu au ajuns de-a lungul timpului la urechile lui Lungu, ori daca au ajuns, acesta s-a facut ca nu aude.Lungule degeaba te miri si esti ofticat ca cel mai scump apartament in cartierul ANL Burdujeni a fost evaluat la 30 mii euro si nu la 40 mii euro cum ai fi vrut tu.Nici banii astia nu-i face la cat de proasta este calitatea constructiilor.Pretul de constructie real al acestora nu a depasit 12-15 mii de euro calculat la preturile materialelor de constructie de acum 6 ani.Nu stiu daca se va "arunca" cineva sa cumpere ceva prost si de scurta durata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei