Perioada de oprire a apei calde în municipiul reşedinţă de judeţ a dat posibilitatea societăţii de termoficare să înceapă o serie de lucrări de înlocuire a conductelor avariate sau „măcinate” de vreme, în zeci de locuri.
De la 1 iulie, când s-a oprit apa caldă la toţi consumatorii din municipiul Suceava, ar fi trebuit să înceapă lucrările de înlocuire a magistralelor de termoficare. Dar cum începerea lucrărilor a fost blocată de contestarea rezultatului licitaţiei de atribuire a lucrărilor, conducerea Termica a luat decizia să înceapă lucrările programate pentru reparaţii complementare celor finanţate de la Guvern şi din proiectul “Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”.
Tocmai de aceea, în prezent se lucrează la înlocuirea unor tronsoane de conductă termică în trei cartiere ale Sucevei – în George Enescu, Burdujeni şi Obcini. Una dintre cele mai mari lucrări care sunt executate în prezent este cea din Obcini, unde magistrala de termoficare este înlocuită pe o distanţă de 61 de metri, într-o zonă care dă mereu bătăi de cap locatarilor şi echipelor de intervenţie de la Termica.
În scurt timp, lucrări de înlocuire a conductelor de distribuţie vor începe şi la punctul termic Obcini 2, pe strada Mihai Viteazu, la punctele termice din zona Areni, la punctul termic Centru 1 (strada Curtea Domnească), la PT Cuza Vodă II, la PT Zamca 1, dar şi pe strada Dimitrie Dan, de la PT Petru Rareş, unde vor fi înlocuiţi 100 de metri de conductă.
Toate lucrările, în valoare de aproape 8 miliarde de lei vechi, sunt finanţate din bugetul propriu al Termica, după cum a precizat directorul Constantin Plăcintă, iar termenul final de execuţie este la începutul lunii august.
În paralel cu lucrările efectuate la reţelele de transport şi distribuţie, centrala de termoficare a intrat în revizie tehnică, fiind executate lucrări de reparare şi întreţinere.