Procente din sumele primite drept mită de cei doi agenţi de poliţie de la Stulpicani, arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute, ajungeau, din câte se pare, în buzunarele unor ofiţeri din cadrul poliţiei oraşului Gura Humorului.
Ipoteza a fost vehiculată, ieri, în timpul judecării recursului declarat de agentul Daniel Jitari împotriva măsurii arestării preventive luate de Tribunalul Suceava.
Într-una din acuzaţiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe numele lui Daniel Jitari se face referire la faptul că agentul de poliţie a primit, în data de 3 iunie 2009, suma de 200 de euro de la o femeie, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal.
Cei 200 de euro, susţin anchetatorii, au ajuns mai apoi la anumiţi inspectori din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului.
Fiind implicaţi, din câte se pare, şi ofiţeri de poliţie, competenţa verificării acestor acuzaţii ar fi a procurorilor anticorupţie, a susţinut, ieri, în faţa judecătorilor, apărătorul ales al lui Daniel Jitari, avocatul Petru Călin, şi nicidecum a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Zvonurile cum că în acest dosar vor mai fi puşi sub acuzare şi alţi poliţişti par să se confirme.
Rămâne după gratii
Magistraţii Curţii de Apel au decis, ieri, menţinerea măsurii arestării preventive faţă de agentul Daniel Jitari, în spatele gratiilor aflându-se şi complicele său, agentul Toader Olari (53 de ani).
Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că au primit diferite sume de bani de la mai mulţi indivizi, pentru a-i favoriza în derularea unor anchete penale. De asemenea, cei doi agenţi au fost puşi sub învinuire şi pentru că ar fi sustras din sediul postului de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri şi chiar dosare penale, pentru a ajuta mai multe persoane care le-au cotizat anumite sume de bani să scape basma curată.
Lista acuzaţiilor continuă şi cu faptul că Jitari şi Olari îi anunţau în repetate rânduri pe anumiţi gaterişti şi patroni de societăţi din zonă când aveau loc controale ale autorităţilor silvice, poliţiei sau jandarmeriei.
Măgăriile care sunt puse în cârca celor doi merg până-ntr-acolo încât Jitari şi Olari, contra a 600 de lei fiecare, s-ar fi angajat să recupereze o datorie pe care o persoană din Stulpicani o avea faţă de alta.