În cadrul Programului naţional care cuprinde „Perfecţionarea personalului care lucrează în serviciile de protecţia copilului” s-a aprobat proiectul de formare profesională a 120 de referenţi de educaţie, psihologi, asistenţi sociali, supraveghetori de noapte, în judeţ, care lucrează direct cu copilul în serviciile de tip rezidenţial.
Costul total eligibil al proiectului este de 85.230 de lei, din care 76.530 de lei este finanţare nerambursabilă de la Autoritatea Naţională pentru Drepturile Copilului, iar 8.700 de lei este contribuţia Protecţiei Copilului Suceava.
În cadrul acestui proiect, după cum ne-a spus şeful Protecţiei Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu, „se urmăreşte perfecţionarea a 120 de referenţi de educaţie care lucrează direct cu copilul în serviciile de tip rezidenţial. Programul are ca indicatori de perfecţionare îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor personalului de asistenţă, sprijin şi îngrijire”.
Cursurile vor începe sâmbătă, 4 iulie, şi se vor desfăşura pe o perioadă de zece luni. În cadrul proiectului vor fi organizate patru sesiuni de formare, care vor fi susţinute de profesorii Ştefan Cojocaru şi Florin Tărnăuceanu. Referenţii în educaţie vor parcurge 220 de ore de curs, la finalul cărora vor primi o diplomă. Sesiunile se vor desfăşura lunar, sâmbăta şi duminica.
„În acest fel, vrem să îmbunătăţim serviciile oferite de acest personal la nivelul unităţilor în care aceştia activează şi să îmbunătăţim relaţiile dintre personal şi copii, părinţii acestora, comunitate”, a mai completat directorul Tărnăuceanu.