Zeci de avocaţi din cadrul mai multor barouri din ţară, dar şi cadre universitare de specialitate au dezbătut problema imobilelor preluate abuziv de statul comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Avocaţii au încercat să stabilească dacă oamenii nedreptăţiţi în vechiul regim îşi pot revendica imobilele doar în baza Legii 10/2001, sau şi în baza unei acţiuni de revendicare de drept comun. Aceste aspecte au fost discutate făcându-se trimitere la legile europene spre care România tinde să se alinieze.
„Opinia generală a fost aceea că acţiune în revendicare este admisibilă, iar dacă s-ar merge doar pe Legea 10/2001 s-ar îngrădi accesul liber la actul de justiţie”, a concluzionat Vasile Tudor, decanul Baroului de avocaţi Suceava.
Discuţiile s-au purtat cu ocazia simpozionului organizat în weekend la Suceava şi care a avut ca temă mijloacele de apărare ale dreptului la proprietate cu aplicaţie specială în cazul imobilelor preluate abuziv.
Zeci de suceveni sunt în situaţia de a se judeca cu statul român după ce bunurile care au aparţinut familiilor acestora au fost luate cu forţa de statul comunist. În unele cazuri, imobilele au fost distruse, iar proprietarii de drept sau urmaşii acestora ar trebui să primească despăgubiri.
(22 iun 2009, 11:37:26
Da botos mai esti,nu ma asteptam la o poza ca sexy braileanca nici ca a temidei alias gabriela pe care am identificat-o in editia din 6 iunie la art. copil de 9 ani hartuit de...gabriela da aici avind in vedere si luind in considerare ca esti avocat ai tot timpul sa tragi haturile pt. o rectificare de look.