Nu ai bani, iar cardul este pe zero? Nici o problemă. Se poate lua prânzul sau cina şi cu bonuri de masă. Ideea îi aparţine administratorului unui restaurant cu autoservire din centrul municipiului Suceava, care acceptă ca mod de plată tichetele de masă oferite salariaţilor de angajatori.
Afacerea din centrul oraşului funcţionează de aproximativ două săptămâni, dar administratorul spune că, deocamdată, clienţii nu s-au înghesuit să plătească cu tichete de masă, preferând varianta clasică, cu bani.
„Probabil că nu ştie prea multă lume despre această oportunitate, iar numărul de clienţi care plătesc cu tichete de masă este destul de mic. Astăzi (n.r. – ieri), de exemplu, au fost două persoane care au plătit cu bonuri, iar ieri (n.r. – luni) am avut patru clienţi care au ales această modalitate de a-şi achita consumaţia. Cel mai probabil, oamenii preferă să-şi folosească bonurile de masă pentru cumpărături direct din magazine”, a opinat Ion Niţescu, administratorul autoservirii din centrul municipiului Suceava.
Acesta a ţinut să menţioneze că sunt acceptate toate tipurile de tichete de masă existente pe piaţă.
Pizza şi shaorma, pe tichete de masă
Dacă acum clienţii pot opta doar pentru mâncăruri obişnuite meselor de prânz, administratorul intenţionează ca în viitor să extindă aria sortimentelor. Ion Niţescu este de părere că prin comercializarea unor produse gen pizza sau shaorma va reuşi să atragă în autoservire şi segmentul de persoane mai tinere, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în cursul lunii iulie.
O masă cu două feluri de mâncare costă în jur de 13 lei, iar administratorul crede că va avea mult de câştigat prin menţinerea unor preţuri scăzute.
„Important este să-i mulţumim pe clienţi. Chiar dacă practicăm preţuri mai mici, avem un rulaj mai mare şi se compensează”, a mărturisit Ion Niţescu.
(17 iun 2009, 12:20:28
Nu stiu acum, dar intr-o vreme si restaurantul Nistru primea bonuri, la fel si cantina de la Universitate.