Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contractări la DS

Coada calului, mai căutată decât coada şoricelului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza economică a determinat Regia Naţională a Pădurilor să solicite Direcţiilor Silvice (DS) să scoată la vânzare pe lângă produsele tradiţionale, lemn sau fructe de pădure, şi plante medicinale. Direcţiei Silvice Suceava i s-a trasat un plan de 50 de tone de plante medicinale. La prima licitaţie organizată recent, Direcţia Silvică Suceava a reuşit contractarea a 37,5 tone de plante în valoare de un miliard de lei vechi. De remarcat că dintre plantele scoase la licitaţie, coada calului a avut mai mare căutare decât coada şoricelului. Cele două tone de coada şoricelului vor fi scoase din nou la vânzare într-o licitaţie viitoare. Până acum, Direcţia Silvică Suceava a reuşit să contracteze o tonă de frunze de nuc, trei tone de frunze de afin, două tone de frunze de păpădie, trei tone de cimbrişor, o tonă de urzică moartă, şase tone de coada calului, 15 tone de arnică, cinci tone de frunze de zmeur, 500 de kilograme de mătase de porumb şi 500 de kilograme de flori de soc. Contractele au fost câştigate de firmele Helianys Găeşti, Laboratoarele „Fares Bio-Med” Orăştie şi Romplant Roman. „Noi achiziţionăm plantele medicinale de la populaţie sau le culegem cu ajutorul cadrelor silvice, după care le vindem de la Ocoalele Silvice către firmele care au câştigat licitaţia. Chiar dacă nu se strâng sume foarte mari din valorificarea plantelor medicinale, totuşi ele nu sunt de neglijat. Este o sursă de venit care ne va ajuta să asigurăm o activitate eficientă la nivelul Direcţiei Silvice”, a declarat şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coada calului, mai căutată decât coada şoricelului .
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Coada calului, mai căutată decât coada şoricelului2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei