Una dintre cauzele transformării oraşului într-un adevărat bazin de înot după precipitaţiile din ultimele zile este lipsa unui sistem de canalizare eficient. Practic, orice ploaie mai serioasă bagă Suceava la apă, aşa cum s-a întâmplat joi seară, de exemplu.
Potrivit meteorologilor, în seara zilei de joi cantitatea de precipitaţii a fost de 25 de litri pe metru pătrat. Apa a intrat în curţi, subsoluri şi instituţii şi a provocat mari probleme în traficul rutier. La Camera de Comerţ şi Industrie a Regiunii Cernăuţi-România, de pe strada Ciprian Porumbescu, au fost inundate holul instituţiei şi trei anticamere pe o suprafaţă de 50 mp. Şi în Bazar apele au pus stăpânire pe o suprafaţă de circa 3.000 de mp, pe care se găseau inclusiv chioşcuri ale comercianţilor care activează în acest perimetru. Pe strada Gheorghe Doja, subsolul şi garajul unei locuinţe particulare au fost inundate.
De asemenea, sub podul de cale ferată de pe DN 17, la ieşirea din Suceava spre Şcheia, ploaia a creat probleme, iar circulaţia auto a fost dată peste cap aproape două ore, până când apa a putut fi evacuată de pe şosea.
În fiecare din aceste locuri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au trimis una sau mai multe autospeciale în vederea degajării apei.
Cel mai mult de muncă a fost în Bazar, unde ISU a trimis trei autospeciale şi patru motopompe, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă o motopompă şi un generator.
La Dolheştii Mari, grindina căzută a avariat patru autoturisme, iar culturile de pe câteva hectare sunt distruse parţial sau în totalitate.
Specialiştii spun că ce a fost mai dificil a trecut, mai ales că avertizarea de Cod Galben emisă a expirat aseară, la ora 18.00.
(13 iun 2009, 12:07:45
unde ai facut studii de jurnalism? la fara frecventa?
rusinica mai..