„Educaţia – Punte transfrontalieră”, proiectul derulat de către Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava în parteneriat cu Şcoala Medie din Petraşivca, regiunea Cernăuţi, şi Primăria Municipiului Suceava, a ajuns la final. Este vorba despre un program ce a avut drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi de îmbunătăţire a integrării transfrontaliere dintre regiunile de graniţă. Proiectul s-a derulat pe tot parcursul anului şcolar 2008-2009. 30 de elevi suceveni, 30 de elevi ucraineni şi 12 cadre didactice, atât din Suceava cât şi din Ucraina, au fost implicate în proiect, iar pe parcursul derulării lui, grupul ţintă al programului a fost implicat în diverse activităţi, precum consiliere psihopedagogică, sesiune de instruire privind lucrul pe calculator, în special utilizarea internetului, excursie de documentare, schimb de experienţă şi redactarea şi publicarea revistei „Prietenie fără frontiere”.
Ieri, la Colegiul Naţional de Informatică a avut loc ultima etapă a proiectului, unde au fost prezentate rezultatele programului.
Echipa de implementare a proiectului a fost formată din profesorii Lucian Lungu, manager de proiect, Liliana Palaghean, asistent manager, Gabriela Freitag, responsabil IT, Liliana Grigoraş, responsabil logistic, Ioana Simian, coordonator de activităţi, Ana Antălucă, asistent coordonator de activităţi, Valentin Tecuceanu, responsabil de imagine, contabilul Elena Butuc, responsabil financiar al proiectului, şi Gabriela Vasiliu, consilier psihopedagogic.