Consiliul Judeţean Suceava va organiza o dezbatere publică în care reprezentanţii societăţii civile, ONG-uri, autorităţi locale şi judeţene vor dezbate strategia de gestionare a deşeurilor. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că instituţia pe care o conduce dispune deja de studiul de impact pentru proiectul de gestionare a deşeurilor în judeţul Suceava, care presupune construcţia a două gropi ecologice, una în comuna Moara şi una în Pojorâta, a cinci staţii de transfer şi a 400 de puncte de colectare a deşeurilor.
El a arătat că la această dezbatere publică vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale din comunele Moara şi Pojorâta, precum şi din cele cinci oraşe unde vor fi construite staţiile de transfer, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi Rădăuţi.
Şeful administraţiei judeţene a precizat că CJ Suceava intenţionează ca după jumătatea lunii iulie a.c. să publice anunţul de organizare a licitaţiei pentru construcţia primei gropi ecologice, la Moara.
„Pe lângă acest proiect al nostru au mai apărut diverse proiecte de gestionare a deşeurilor paralele, iniţiate prin anul 2006. Un exemplu este iniţiativa unei asociaţii de primării, Cornu Luncii, Mălini, Forăşti, Boroaia, care s-au angajat să ducă deşeurile la Fălticeni. Şi cu toate că au un contract cu firma care administrează groapa de gunoi, nu au nici o aprobare de la primărie. Din acest motiv vreau să spun că noi susţinem circuitul integrat de gestionare a deşeurilor, şi nu proiecte paralele, pentru că apar diverse blocaje”, a spus Gheorghe Flutur.
(13 iun 2009, 12:54:39
e clar..... pana la anu tot o sa trebuiasca sa ocolesc masinile de gunoi cand sunt in drum spre suceava, si parfumul lor incantator va pandi orasul falticeni ..... bravo !! PD-L tine-o tot asa