Conducerea Consiliului Judeţean Suceava se va întâlni, în cursul zilei de astăzi, la Bucureşti, cu reprezentanţii ministerelor Economiei, Finanţelor şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale în vederea găsirii soluţiilor pentru transferarea către compania Transgaz a conductelor de gaze naturale construite prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu”.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că la întâlnire vor participa şi reprezentanţii acestei companii, iar scopul principal al discuţiilor va fi deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”. „Reamintim că acest proiect se realizează cu un împrumut de 86,3 milioane de euro făcut pe spatele a 61 de localităţi, care timp de 25 de ani trebuie să plătească acest credit şi care, cu tot cu dobândă, va ajunge la aproximativ 200 de milioane de euro. Şi este un proiect pe care actuala conducere a Consiliului Judeţean Suceava l-a găsit blocat”, a subliniat Flutur.
El a precizat că dacă în urma discuţiilor de azi se va găsi soluţia pentru predarea conductelor de gaz construite prin acest proiect, compania Transgaz ar urma să preia magistralele Frasin – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi. Şeful administraţiei judeţene a spus că predarea acestor conducte ar însemna realizarea unui nou pas în deblocarea proiectului. „Vrem ca până la iarnă gazul să ajungă la Câmpulung Moldovenesc, iar conducta să ajungă la Vatra Dornei. De asemenea, ne dorim ca anul acesta să devină funcţionale şi centralele termice noi de la Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi”, a mai spus Flutur.