Aceştia se declară convinşi că vor obţine anularea amenzilor de 70.000 de lei, aplicate de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, bazându-se pe un precedent deja existent în ţară.
Exemplul Primăriei Turda
„Am depus contestaţia la Judecătoria Suceava şi sunt convins că nu am cum pierde. Nu vreau să spun foarte multe, însă am informaţii certe că tot acest scandal are un substrat politic. Echipa de control a venit cu temă să mă amendeze, nu a contat contractul şi de aceea cred că totul se va rezolva în instanţă. Primăria Turda a obţinut deja o hotărâre de schimbare a amenzii într-un avertisment, şi nu cred că instanţele pot da decizii diferite în situaţii identice”, a declarat Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni.
Punctul său de vedere este că primăria nu avea de ce să facă licitaţie, în condiţiile în care nu au fost cumpărate bunuri şi nu s-au folosit bani de la bugetul local, ci doar s-a semnat un contract de asociere.
Şi Avrămia Brăduţ, primarul din Forăşti, şi Vasile Cepoi, edilul din Drăguşeni, amendaţi tot cu câte 70.000 de lei, au depus contestaţii la finele săptămânii trecute, la Judecătoria Fălticeni.
Aceştia spun că o astfel de sancţiune contravenţională ar „dărâma” bugetul localităţilor pe care le conduc şi s-au plâns că poliţia şi celelalte instituţii au dat toate avizele de funcţionare firmei SC Codec Cluj Napoca, iar acum aceiaşi oameni ai legii îi anchetează pentru că au semnat contracte cu firma clujeană.
Reprezentanţii Codec vor banii din amenzi
Pe de altă parte, în ultimele zile, reprezentanţi ai SC Codec SRL Cluj Napoca, firma care a adus radarele fixe în judeţ, au fost la cei trei primari cu care au semnat contractele de asociere, cerând partea lor de 65% din valoarea amenzilor încasate.
Toţi cei trei edili au precizat că nu vor vira nici un leu în contul firmei clujene, până când aspectele privind legalitatea contractelor nu se vor lămuri.
„Ei pot apela la instanţă şi dacă vor câştiga le vom da banii, însă şi ei sunt de acord că nu aceasta este calea în momentul de faţă. S-au oferit chiar să plătească ei amenda dacă va fi cazul, luăm în calcul şi varianta de a achiziţiona noi radarele de la ei, vom vedea ce se va putea face”, a mai spus primarul din Dumbrăveni.
În judeţul Suceava au funcţionat opt radare fixe, patru la Dumbrăveni, două la Roşiori şi două la Drăguşeni.
De la înfiinţare, pe 18 februarie, şi pe 9 aprilie, când au fost suspendate, radarele fixe au înregistrat 69.605 încălcări ale limitei de viteză.
(28 mai 2009, 21:41:32
Probabil ca respectivul primar se crede pe undeva prin SUA de are impresia ca justitia functioneaza ca la carte.
Ii dau o veste: mai primare, tu traiesti in Romania, unde totul este posibil. Nu te baza pe faptul ca la noi in tara ar exista o practica unitara in domeniul justitiei, pentru ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la Tribunal.
Daca esti acoperit politic o sa scapi basma curata, daca nu... mai ai timp sa te inscrii in partidul care trebuie. Nu trebuie sa-ti faci mustrari de constiinta, doar esti politician. La viitoarele alegeri poti schimba formatiunea politica asa cum te mana interesul.