Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operaţiuni ilegale

Patronul de la Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, fraude cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şirul sucevenilor care au încercat să se folosească de bani europeni în alte scopuri decât cele pentru care şi-au luat angajamentul creşte de la o zi la alta. După Cezar Zaharia, patronul de la Alumet, şi Florin Puşcaşu, administratorul Tipografiei Agressione, a venit rândul lui Constantin Cozmaciuc, de la Pit Stop, să fie trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

 

Din cercetările efectuate de procurorii anticorupţie, rezultă că administratorul SC Imobiliaria SRL, devenită ulterior SC Pit Stop SRL, s-a folosit de banii obţinuţi din fonduri europene pentru a-şi plăti partea sa de contribuţie. Mai exact, s-a constatat că în perioada iulie 2003 - septembrie 2004 , prin contul special deschis în vederea derulării proiectului „Atelier reparaţii şi întreţinere auto”, Constantin Cozmaciuc a efectuat mai multe operaţiuni de plată şi ridicări de numerar. Suma rulată de Cozmaciuc a fost de 9.874,3 euro, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că operaţiunile nu au avut legătură cu implementarea proiectului.

Din rechizitoriul de sesizare a instanţei rezultă că administratorul SC Pit Stop SRL Suceava a întocmit cu date fictive trei foi de depunere în numerar. Cu ajutorul acestor documente se arăta că a contribuit la realizarea proiectului cu suma de 297 de milioane de lei vechi, bani ce ar fi provenit din propriul buzunar.

În realitate, banii erau obţinuţi de la Uniunea Europeană, iar fapta lui Constantin Cozmaciuc este în afara legii.

Bărbatul va fi judecat pentru infracţiunea de schimbare a destinaţiei fondurilor, în conformitate cu prevederile Legii 78/2000, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pentru recuperarea prejudiciului de 40.000 de euro rezultat din acest proiect finanţat cu fonduri provenite din proiectul Phare 2000, Ministerul Integrării Europene s-a constituit parte civilă în procesul care urmează să înceapă.

 

Fapte similare pentru Zaharia şi Puşcaşu

Pentru fapte similare au ajuns în faţa judecătorilor alţi doi patroni suceveni. Este vorba de Cezar Zaharia, patronul firmei Alumet, şi Florin Puşcaşcu, administratorul Tipografiei Agressione. Primul dintre ei este acuzat că s-a folosit de documente false pentru a obţine bani din fonduri europene, prejudiciul creat ridicându-se la 40.000 de euro. Acelaşi prejudiciu a fost reţinut şi în cazul lui Florin Puşcaşu, care este judecat după ce a eliberat diplome de instruire. De fapt, o parte dintre cursanţii care figurează că au absolvit cursurile de calificare şi recalificare pentru grafica publicitară computerizată nici nu au dat pe la ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul de la Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, fraude cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Patronul de la Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, fraude cu fonduri europene3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(23 mai 2009, 16:07:52
Cititi ziarul ZIUA din 15 mai 2007 "megafrauda cu fonduri europene" , e ok articolul si interesant .
2.   EXTRA FRAUDA trimis de
(23 mai 2009, 16:14:02
http://www.ziua.net/display.ph

Dati click pe link si cititi articolul , legea nu e pentru toti , se aplica diferentiat in functie de rang .

3.   Total fals si inexact trimis de
(24 mai 2009, 13:25:41
domnule Neagu, va scrie chiar cel incriminat in acest articol. este falsa afirmatia ca am intocmit foi de depunere fictive. au fost mai multe depuneri in contul special de mai mult decat cei 297 milioane. cum poti sa depui bani la banca cu documente fictive????? pui banii si ei iti dau o foaie de depunere. din articol se intelege ca am intocmit in fals aceste foi de depunere fara sa depun si banii, ceea ce este neadevarat. au fost depuneri corecte si normale. suma rulata prin contul special a fost de peste 50.000 euro si nu doar cei 9874.3 euro cum scrieti dvs. cu acesti bani au fost achizitionate utilaje si aparatura specifica. proiectul a fost implementat si functioneaza de atunci, si au trecut peste 4 ani. toate obiectivele asumate in proiect au fost indeplinite si mai mult in cei 4 ani de activitate firma noastra a virat la buget peste 100.000 euro in taxe si impozite. sper ca veti avea decenta sa publicati acest scurt drept la replica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei