Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 50 de resortisanţi (cetăţeni străini care se află pe teritoriul judeţului Suceava) care vor participa la sesiuni de instruire în domeniul comunicării interculturale, precum şi 120 de funcţionari publici din cadrul autorităţilor centrale şi locale care vor fi pregătiţi în domeniul comunicării interculturale din judeţul Suceava.
Managerul proiectului „Comunicare interculturală – factor de integrare socială”, Petru Vasile Gafiuc, preşedinte AREAS (Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava), a precizat ieri, că în cadrul acestui proiect, care se va desfăşura până la sfârşitul acestui an, se va urmări crearea unui cadru de integrare socială a cetăţenilor străini din state non –UE aflaţi în România, prin organizarea unor cursuri de comunicare interculturală destinate atât străinilor, cât şi funcţionarilor publici din judeţul Suceava.
Proiectul este finanţat prin Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor Ţărilor Terţe, Programul Anual 2008. Parteneri în acest proiect sunt Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Rădăuţi şi Fundaţia „Habitat pentru Umanitate” România – Filiala Rădăuţi.
Manual de comunicare interculturală
Printre activităţile din cadrul proiectului se numără şi realizarea unor materiale de promovare, desfăşurarea unor seminarii de instruire pentru funcţionarii publici şi cetăţenii străini din judeţul Suceava, realizarea unui manual de comunicare interculturală, care va ajunge pe masa a 300 de instituţii publice.
La finalul proiectului se va lansa platforma online funcţională şi bilingvă www.imigrant.filantropicadiana.ro.
La lansarea proiectului au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Asociaţia „Habitat pentru Umanitate” Rădăuţi, Societatea Filantropică „Diana”, Prefectura Suceava, Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava, AREAS, ADRA.