Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Palatul Copiilor

O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.

Concursul judeţean de folclor

La sfârşitul săptămânii trecute la Iulius Mall a avut loc faza judeţeană a Concursului de folclor. Juriul, al cărui preşedinte a fost prof. Victor Şutac, avându-i ca membri pe profesor Mihai Lungoci, profesor Constantin Irimia şi Gabriela Teişanu consilier pe probleme culturale CJ Suceava, a avut o misiune grea deoarece toţi participanţii au fost bine pregătiţi. Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni premiile I de la fiecare secţiune urmând a participa la faza naţională. La secţiunea solişti vocali categoria de vârstă 7-10 ani premiul I a fost acordat Alexandrei Dan de la C.C. Rădăuţi, Anamaria Nuţu din Păltinoasa, lui Valentin Bertea de la C.C.Fălticeni şi Andreei  Steclaru de la Palatul Copiilor Suceava. La categoria de vârstă 11-14 ani, premiul I a revenit Laurei Catargiu de la Şcoala Capu Codrului şi Florentinei Rotari de la C.C. Gura Humorului.  

La categoria de vârstă  15-18 ani premiul I a revenit Ecaterinei Hurjui de la Colegiul Tehnic Rădăuţi.

Juriul a apreciat felul în care copiii au interpretat doinele şi baladele cu care s-au înscris în concurs astfel că Laura Erhan din Sadova şi Mădălina Pavel de la C.C. Fălticeni au  obţinut premiul I pentru secţiunea “Doină” la categoria 11-14 ani, iar Laura Lungu de la C.C Fălticeni a obţinut premiul I pentru baladă.  La categoria 15-18 ani  Eusebiu Avăcăriţei  a primit premiul I pentru doină.  Pentru orchestră Şcoala Şcheia a obţinut premiul I iar la grupuri instrumentale premiul I a revenit Grupului de viori de la Şcoala Şcheia. La grupuri vocal-instrumentale locul I a fost obţinut de Şcoala Frătăuţii Noi (11-14 ani) şi Palatul Copiilor Suceava (15-18 ani). Grupul vocal al Şcolii Stulpicani a obţinut premiul I la categoria 11-14 ani, iar Clubul Copiilor Fălticeni tot locul I la categoria 15-18 ani.

La secţiunea obiceiuri Palatul Copiilor Suceava a obţinut premiul I cu obiceiul “La strânsură” (moment). Horvat Lores de la C.C. Gura Humorului, Ionuţ Struţ de la Şcoala Şcheia şi Andra Blanaru  au luat premiul I la secţiunea vioară iar  Adrian Ursuţ din Dorna Candrenilor a obţinut premiul I la secţiunea fluier. La trompetă s-a remarcat Vasilică Boancheş de la C.C. Vatra Dornei, Georgel Ţăranu din Dorna Candrenilor şi Andrei Stubeanu din Siret.

La secţiunea agrupuri folclorice locul I a fost obţinut de grupul Folcloric „Străjăncuţa” din Straja, iar la jocuri populare locul I a revenit mai multor formaţii mixte - Pârteştii de Sus, Pârteştii de Jos, Botoşana, Iacobeni şi Centrului Şcolar nr.1 Suceava. La dans bărbătesc locul I a revenit Şcolii din Botoşana, Şcolii Moldoviţa, Şcolii Pârteştii de Sus şi Clubului Copiilor  Fălticeni. La categoria ansambluri folclorice premiul I a fost acordat  Ansamblului folcloric “Plaiurile Dornelor” de la C.C Vatra –Dornei, ansamblului folcloric “Ciobănaşu” de la C.C. Rădăuţi şi Ansamblului folcloric (sătesc) ”Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor.

Tot la Iulius Mall a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, faza judeţeană a Olimpiadei meşteşugurilor tradiţionale. Vom reveni cu date în numărul următor.

Magda Cimbru, Iulian Atănăsoae
Cercul presă scrisă, radio-TV


Concursuri internaţionale

Autorii fotografiilor desemnate câştigătoare la nivelul judeţului Suceava în cadrul concursului „Lille 3000”, se află în aceste zile într-o excursie în Franţa. Deplasarea micilor fotografi a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava care are şi un parteneriat încheiat cu Departamentul de Nord din Franţa. Vă reamintim faptul că titlul concursului de fotografie a fost „Ideea mea despre frontierele din Europa” şi s-a desfăşurat  în perioada ianuarie - 13 februarie 2009, simultan în judeţul Suceava, Voievodatul Lodz din Polonia, municipiul Varna din Bulgaria, Comitatul Baranya din Ungaria şi Departamentul de Nord din Franţa. Copiii sunt însoţiţi de prof. Valentin Moscaliuc. În cadrul vizitei copiii vor participa la Vernisajul expoziţiei care cuprinde cele 25 de fotografii câştigătoare, la întâlniri cu membrii Consiliului Departamental al Tinerilor şi vor vizita diferite instituţii culturale şi  obiective din Lille.  

Tot în această perioadă, trupa de dans Ritm- Dans, se află într-un turneu în Antalya, în cadrul Festivalul Internaţional al Tineretului, care se va desfăşura până pe 23 mai. Membrii trupei sunt însoţiţi de îndrumătorul cercului de dans modern, prof. Mihaela Schiotis. Ei vor prezenta un repertoriu bogat de dansuri care cu siguranţă le va aduce multe premii.

Membrii Cercului presă scrisă, radio-TV


Întrecere la nivel naţional

Palatul Copiilor Suceava participă în perioada 15 - 17 mai 2009 la Concursul Naţional "Marele Premiu al Palatului Naţional al Copiilor" Bucureşti - secţiunea programare cu un echipaj format din 4 elevi. Vor participa la acest concurs elevii  Ştefănescu Radu clasa a III-a, Hlusneac Maria clasa a IV-a, Meriniuc Răzvan clasa a VI-a şi Creţu Irina clasa a VII-a. Copiii vor fi însoţiţi de profesor de informatică,  Ştefania Şoiman.

Micii informaticieni de la Palatul Copiilor au participat şi în anii trecuţi  la acest concurs (din anul 1998), în fiecare an obţinând premii.

Membrii cercului, presă scrisă, radio-TV


Piesa de teatru “Cyrano de Bergerac”, interpretată în limba franceză  de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” în colaborare cu elevi din Franţa de la Liceul “Amyot d’Inville”, s-a bucurat de mare succes. Spectacolul a avut loc  pe scena Casei de Cultură din Suceava la sfârşitul săptămânii trecute iar decorurile pregătite de elevi au fost deosebit de reuşite. Muzica şi dansul  prezentate de copiii de la Palatul Copiilor alături de  membrii grupului francez, au impresionat în mod deosebit publicul.

Karina Sprînceană, Marian Tcaciuc
Cercul presă scrisă, radio- TV
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea..
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei