În conferinţă de presă, Lăzăreanu a declarat că „sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de Dorin Robu” şi că în momentul în care vine decizia de la Bucureşti „tot pe el îl numesc la şefie, cu titlu interimar”.
Lăzăreanu: „Consider că şi-a făcut datoria”
Medicul a explicat că propunerile de numire a noilor manageri de spital, care trebuie să-i înlocuiască pe cei ale căror contracte au încetat în urma rezultatelor evaluării activităţii, sunt făcute de conducerile DSP, iar el îl va nominaliza tot pe Dorin Robu deoarece, în opinia sa, acesta şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.
„A fost demis pentru că a tratat mai mulţi bolnavi decât prevedea contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, lucru ce mi se pare incorect, întrucât bolnavii vin la spital atunci când se îmbolnăvesc şi nu după cum s-a negociat cu CAS. Este un manager bun şi consider că şi-a făcut datoria. El nu poate să ţină bolnavii la poartă şi să-i lase să moară, fiindcă a depăşit cifra contractată. Într-o lună poate să aibă 1.000 de pacienţi, iar în alta numai 500. Nu a avut datorii la sfârşitul anului, mâncarea a fost bună, s-au făcut investiţii, iar pacienţii au fost mulţumiţi. În plus, la Spitalul Rădăuţi, s-a reabilitat morga cu resurse proprii, deşi banii trebuiau asiguraţi de primărie. Celălalt motiv pentru care a fost depunctat, respectiv faptul că a cerut mai târziu renegocierea indicatorilor, nu mi se pare o problemă gravă”, a afirmat şeful DSP Suceava.
De ce a fost demis Dorin Robu
Ministerul Sănătăţii a prezentat săptămâna trecută rezultatele evaluării managerilor de spitale efectuate în luna martie de Direcţiile de Sănătate Publică, iar potrivit unei liste publicate pe internet încetează contractul de management al directorului Spitalului din Rădăuţi, juristul Dorin Robu, care a obţinut calificativul „nesatisfăcător”. Acesta a fost depunctat pe motiv că a depăşit costul pe zi de spitalizare şi a solicitat prea târziu renegocierea indicatorilor, adică în luna februarie 2009, deşi trebuia să facă acest lucru în decembrie 2008.