Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

25 de asistenţi maternali, instruiţi să devină „părinţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În perioada 4 – 15 mai, la sediul Protecţiei Copilului Suceava se organizează cursuri în vederea atestării viitorilor asistenţi maternali profesionişti. Ei vor fi instruiţi să devină „părinţi” pentru bebeluşii care se află în situaţie de risc.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava a aprobat deblocarea a 25 de posturi vacante de asistenţi maternali profesionişti, atestaţi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani.

 

Aproape de familia naturală

Având în vedere că minorii pe care-i vor îngriji aceşti asistenţi maternali au vârste sub 2 ani, „părinţii” au fost selectaţi cu prioritate din zone urbane şi limitrof urbane, în care accesul la serviciile medicale şi sociale se face uşor.

„Un alt criteriu de selecţie a fost cel al răspândirii teritoriale, astfel încât, în situaţii de urgenţă, copilul să fie rapid plasat cât mai aproape de familia naturală şi domiciliul său”, a declarat Nicoleta Lenţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

Persoanele condamnate nu pot deveni asistenţi maternali

Un asistent maternal trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă. Persoanele condamnate printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru comiterea unei infracţiuni, părinţii care au fost decăzuţi din drepturi şi cei ai căror copii au fost declaraţi abandonaţi, dar şi persoanele care suferă de boli cronice transmisibile nu pot deveni asistenţi maternali. Cel care desfăşoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiţia încetării contractului individual de muncă în baza căruia îşi desfăşoară activitatea.

 

Aproape 500 de „părinţi” profesionişti

Ultimul curs de formare profesională pentru asistenţii maternali profesionişti a avut loc în 2005. În urma pensionărilor, demisiilor şi retragerilor de atestate, numărul asistenţilor maternali a scăzut de la 598, în anul 2005, la 492, în aprilie 2009. Acest fapt a condus la un deficit de personal angajat în această funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de asistenţi maternali, instruiţi să devină „părinţi”.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
25 de asistenţi maternali, instruiţi să devină „părinţi”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei